De Jonge Spartaan viert de 1-0 van topscorer Wiljan Driece. (Foto: Corrie Kroon)

De Jonge Spartaan verliest nipt van FC IJsselmonde

Algemeen 504 keer gelezen

MIDDELHARNIS - De Jonge Spartaan speelde afgelopen zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en verloor onnodig met 1-2 van het Rotterdamse FC IJsselmonde.

Na een enthousiast onthaal, verzorgd door spelers van het G-team, ontspon zich een rommelig en slordig duel. Beide teams kregen kansen en mogelijkheden. Koen Vervloet schoot de bal tegen keeper Fabio Almeida Soares en keeper Johan Kroon moest zich strekken op een schot van Sidney van Gelder. Na een mooie aanval van De Jonge Spartaan belandde de bal via Pim Grootenboer bij de inlopende Wiljan Driece, die zijn 12e competitietreffer van het seizoen binnenschoot. Nog geen tien minuten later zag de Spartaanse defensie de geheel vrijstaande Tommy Drogt over het hoofd en die tekende kinderlijk eenvoudig voor de gelijkmaker. Koen Vervloed en aanvoerder Gerben Prins namen het doel van FC IJsselmonde nog onder vuur, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

Net na rust kon Michael Sloof net niet profiteren van een foutieve terugspeelbal van de gasten. Johan Kroon tikte een vlammend afstandsschot van Gino Capobianco over de lat. Net toen beide teams dachten dat een puntendeling het maximale was kreeg Levy Groeneweg een kans. Met een uiterste krachtsinspanning tikte Juul Peeman de bal over het eigen doel. Uit de daarop volgende hoekschop schoot Rahkeem van der Meer in de extratijd de 1-2 in het Spartaanse doel. Zo verloor de Jonge Spartaan een matige wedstrijd onnodig. Een overwinning in en tegen Rhoon op de slotdag van het seizoen lijkt noodzakelijk om de fraaie vierde plaats op de ranglijst te behouden.