Chris Hoogzand heeft hier zojuist de 3-1 gescoord. (Foto: Peter Prins)

Verdiende zege De Jonge Spartaan op Den Bommel

Algemeen 524 keer gelezen

REGIO - Zaterdag 14 mei 2022 stond de streekderby in de 3e klasse D tussen De Jonge Spartaan en VV Den Bommel op de agenda.

Vooraf stond De Jonge Spartaan 4e en Den Bommel vond zich terug op een net nog veilige 11e plaats van de ranglijst. Eerder dit seizoen won Den Bommel in de extratijd met 2-1 van De Jonge Spartaan.

Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte Ruben dos Santos aan de Spartaanse defensie. Hij bracht de bal strak voor het doel en het was de goed meegelopen Coen Kornet die de 0-1 voor zijn rekening nam. Den Bommel zakte in en loerde via de gebroeders Bakker en de snelle Ruben Dos Santos op de counter. Gaande de eerste helft kwam de thuisclub beter in het spel en er ontstonden mogelijkheden. In de 24e minuut schatte Corné op ’t Hof een diepe bal van Juul Peeman verkeerd in en het was Chris Hoogzand die snoeihard de gelijkmaker in het Bommelse doel schoot. Hierna volgden vele aanvallen van De Jonge Spartaan, maar keeper Sander van Reijn was telkens op zijn post. In deze fase vergaten de gastheren afstand te nemen van Den Bommel.

In de tweede helft bleef De Jonge Spartaan de aanval zoeken en profiteerde in de 59e minuut van fouten in de defensie van Den Bommel. Aanvoerder Gerben Prins tikte van dichtbij de 2-1 achter Sander van Reijn. Een klein kwartier later speelde Wiljan Driece de bal op rechts naar Chris Hoogzand. Deze kapte zijn man uit en schoot de bevrijdende 3-1 achter Sander van Reijn. Beide clubs kregen in de slotfase nog kansen en mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Door de verdiende zege op Den Bommel blijft De Jonge Spartaan in de race voor de 3e periode. Zaterdag 21 mei volgt de belangrijke wedstrijd in en tegen Oud-Beijerland. Dit team staat één punt voor in de stand om de 3e periode op De Jonge Spartaan. Ook de nummer twee van de competitie, het Klaaswaalse SSS is nog in de race voor deze periodetitel. Winst is voor de formatie van Wim Nieuwland noodzakelijk om zicht te houden op een toegangsbewijs voor de nacompetitie.