Een kopbal van Juul Peeman gekeerd door keeper Raymond Klootwijk. (Foto: Peter Prins)

De Jonge Spartaan speelt gelijk tegen Groote Lindt

Algemeen 550 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Zaterdag 7 mei speelde de Jonge Spartaan thuis tegen het Zwijndrechtse Groote Lindt. Eerder dit seizoen was de uitwedstrijd met 2-1 verloren. Vooraf stond de Jonge Spartaan op de 4e plaats en de gasten vonden zich terug op de 10e plaats van de ranglijst.

In de eerste helft kreeg de Jonge Spartaan enkele behoorlijke kansen op de openingstreffer. De 41-jarige doelman Raymond Klootwijk stak echter in een uitstekende vorm en pareerde schoten van Wiljan Driece, Chris Hoogzand en Koen Vervloed. Pal voor rust stoomde Pim Grootenboer ouderwets op over de rechterflank en legde de bal panklaar neer bij de tweede paal. Daar stond Chris Hoogzand paraat om de verdiende 1-0 aan te laten tekenen op het scorebord. Dit betekende tevens de ruststand.

In de tweede helft speelde Groote Lindt aanvallender en bleek de thuisclub slordig. Regelmatig werd de (rest)verdediging uit het oog verloren en Groote Lindt maakte daar handig gebruik van. Op aangeven van Thom Hoogakker scoorde Koen Maes van dichtbij de gelijkmaker in de 54e minuut. De Jonge Spartaan kreeg nog wel enkele kansen en mogelijkheden, maar moest opletten voor de gevaarlijke counters van de gasten. Keeper Johan Kroon stak deze wedstrijd in grootse vorm en wist meerdere keren op sublieme wijze redding te brengen. Zelfs met vier aanvallers voor zijn neus bleef hij de situatie meester.

In de extra tijd dacht Michael Sloof, na een fraaie assist van Juul Peeman, met een subtiel lobje de 2-1 te scoren. Er werd echter gevlagd en gefloten voor buitenspel. Na vijf overwinningen op rij bleef De Jonge Spartaan steken op een gelijkspel. Toch blijft de formatie van Wim Nieuwland in de race voor een toegangsbewijs voor de nacompetitie. Deze week volgen nog de wedstrijden tegen LMO (uit) en VV Den Bommel (thuis).