Afbeelding

De Jonge Spartaan wint topper van SSS

Algemeen 484 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Afgelopen zaterdag stond de topper in de derde klasse D van West II op het programma. Nummer vier, De Jonge Spartaan, ontving het op de 2e plaats staande SSS uit Klaaswaal. Eerder dit seizoen won De Jonge Spartaan tegen de verhouding in met 1-3 in Klaaswaal, dit keer werd de overwinning vlak voor tijd veiliggesteld (3-2).

In de spetterende openingsfase op een sfeervol Spartacus kopte aanvoerder Gerben Prins de bal in de tweede minuut van de eigen doellijn na een inzet van Stan de Bruin. Niet veel later opende Gerben Prins op links, waar de jarige Koen Vervloed twee verdedigers uitkapte en bekeken de 1-0 in de verre hoek schoot. Beide teams lieten het talrijke publiek zien dat ze niet voor niets tot de top van de ranglijst behoren. Michael Sloof en Gerben Prins kregen kansen de score uit te breiden, maar keeper Cas Abbas van SSS bracht redding. Pal voor rust werd Jordy Frank de diepte ingestuurd door Michael Sloof en dat betekende 2-0.

Na rust bracht een inschattingsfout van Johan Kroon de aansluitingstreffer van Tobi Fasanya. De thuisclub kreeg veel open kansen, maar keeper Cas Abbas liet zien in een uitstekende vorm te verkeren. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Dennis den Haan zelfs gelijk. De gasten dachten zo een niet meer verwacht punt mee te kunnen nemen. Dat was echter buiten Pim Grootenboer gerekend. In de extra tijd soleerde hij over rechts schitterend door de Klaaswaalse defensie. Hij behield het overzicht en stelde de deze dag 22 jaar geworden Koen Vervloed in staat de 3-2 op het scorebord te zetten.

Met 17 punten uit de laatste 7 wedstrijden is De Jonge Spartaan aan een uitstekende reeks bezig. Goed voetbal wordt gekoppeld aan inzet en teamgeest en dat loont. De achterstand op nummer twee LMO bedraagt slechts één punt. Komende zaterdag 30 april wacht de lastige uitwedstrijd bij VVOR in Rotterdam.