Afbeelding

De Koning komt! Tournee in het licht van de wederkomst van Jezus

Algemeen 313 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Christian Verwoerd, Jacques Brunt en de praiseband Ahava starten deze week een tournee door Nederland. Ze noemen het een 'tournee in het licht van de wederkomst van Jezus' en thema is: 'De Koning komt!' De tournee start donderdag op Urk en een week later doet men Goeree-Overflakkee aan: donderdag 11 juni in De Grutterswei.

Volgens de initiatiefnemers van de tournee "leven we in een bijzondere tijd". Ze wijzen dan de op de spanningen in de wereld en vooral die in het Midden-Oosten, waarbij "donkere wolken zich samenpakken boven Jeruzalem". Dit komt tijdens hun tournee dan ook duidelijk naar voren.

Toenemend antisemitisme

"We zien met name de laatste jaren een ongekende druk op Jeruzalem, nu niet alleen vanuit de Arabische wereld, maar steeds meer vanuit de hele wereld. De Bijbel voorzegt dat Jeruzalem een 'steen zal worden, waar alle volken zich aan zullen vertillen'. Het antisemitisme is de laatste jaren ook drastisch toegenomen. Er wordt zelfs gezegd dat het in veel landen erger is dan vlak voor WOII", zo leggen de organisatoren uit.

"Wat we in deze tijd ook steeds meer zien, is dat de waarheid van Gods Woord steeds meer onder vuur komt te liggen. Niet alleen in de maatschappij, maar ook in de kerk zelf. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, waar ook in de Bijbel al voor wordt gewaarschuwd. De duivel doet er alles aan om Gods plan te blokkeren, maar we weten dat hem dat niet zal lukken".

Profetenboeken

Jacques Brunt en Christian Verwoerd geloven dat veel christenen het Oude Testament de profetenboeken te weinig lezen. "Als er überhaupt in gelezen wordt, worden deze teksten vaak vergeestelijkt en op het persoonlijke leven toegepast, terwijl ze vaak veel meer te zeggen hebben over Gods grote plan voor de toekomst met Israël en de volken.

Het is goed om te beseffen dat heel de Bijbel door God gegeven is om daarvan te leren. In 2 Petrus 1:19 staat ook dat juist het Profetische Woord als een lamp is die schijnt op een donkere plek. Als we dus constateren dat het vandaag de dag een donkere tijd is, moeten we dus deze 'lamp' gebruiken om een helder zicht te kunnen houden".

Tijdens de tour ligt het accent niet op het exact invullen van profetieën. "Uiteindelijk gaat het er ons om dat mensen voorbereid zijn en dat ze vandaag de dag gaan leven als Koningskinderen die bezig zijn met de komst van de Koning en het vertellen van andere mensen over Hem".

Mooie boodschap

"De boodschap van de Bijbel is een hele mooie boodschap. Iedereen die Zijn leven overgeeft aan Jezus, kan op Hem vertrouwen in deze onrustige tijd. Er loopt God niets uit de hand. Hoe geweldig is het om in zo'n tijd van stormen een vaste hoop te hebben, te weten dat er een Koninkrijk van recht en vrede zal komen die voor altijd een einde zal maken aan dood en verderf".

Naast Oude-Tonge gaat de tournee langs Urk, Nijkerk en Nieuw-Lekkerland, plaatsen die liggen in christelijke 'streken'. De organisatoren verwachten dat vooral christenen de bijeenkomsten bezoeken, "maar de boodschap is zeker net zo goed voor niet-gelovigen. We geloven namelijk dat dit thema ook bij het evangelie – de blijde boodschap - hoort".

Tijdens de bijeenkomsten zal Jacques Brunt het appélwoord verzorgen en zanger Christian Verwoerd verzorgt met praiseband Ahava de muziek. Volgens Christian Verwoerd zal dit voornamelijk 'toekomstmuziek' zijn. Hij legt uit: "De liederen bevatten vaak teksten die rechtstreeks uit de Bijbel komen. Soms zijn dat ook psalmen die gaan over de aarde die zal juichen voor de Heer. Wij zingen bijvoorbeeld ook Israëlisch nummers en psalmen in het Hebreeuws of Engels".

Jacques Brunt spreekt veel in diverse gemeenten tijdens verschillende bijeenkomsten. Hij is voorzitter van de Stichting Heart Cry. www.jacquesbrunt.nl

Christian Verwoerd is een christelijke liedjesschrijver en zanger. Hij treedt op tijdens bruiloften, jeugddiensten, concerten etc. www.christianverwoerd.nl. De band Ahava is ontstaan in 2006. Het Hebreeuwse woord 'Ahava' betekent 'liefde'. Het is de liefde van Jezus die de band wil uitstralen door middel van muziek. De band laat een duidelijk onderscheidend geluid horen door o.a. te zingen over het Koninkrijk van God, het herstel van Israël en Jezus' terugkomst. Zie ook www.ahavamusic.nl

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 11 juni in De Grutterswei, Willemstraat 14 in Oude-Tonge. De aanvang is 20.00 uur. Toegang is gratis.

Uit de krant