(Foto: Shutterstock)

WFB is volgend seizoen definitief veroordeeld tot de vijfde klasse

Algemeen 380 keer gelezen

REGIO - Vroeg in het seizoen waren er al voortekenen. In de seizoensopener beet WFB zich in en tegen Brouwershaven (1-1) stuk op het vechtvoetbal waar de Zeeuwse clubs om bekend staan. Toen menig WFB-speler zich daarover beklaagde bij de scheidsrechter, schamperde een supporter van de thuisploeg: “welkom in Zeeland!” Die woorden bleken profetisch.

Een seizoen lang kwamen de Ouddorpers fysiek, conditioneel en bij tijd en wijle ook gewoon kwaliteit tekort om zich staande te houden in de vierde klasse van district Zuid I. Met als voorlopige dieptepunten de thuisnederlagen tegen FC de Westhoek (0-4), SKNWK (0-5) en Herkingen ‘55 (2-7). Afgelopen zaterdag in Nieuwerkerk viel het doek definitief. Met twee doelpunten voor rust stuurde SKNWK de Ouddorpse ploeg naar de vijfde klasse. Daarmee kreeg het dramatisch verlopen seizoen van WFB een passend einde.

WFB speelde niet eens onaardig tegen de koploper van de competitie. Grote delen van de wedstrijd voetbalden ze goed mee met SKNWK en in het laatste half uur van de tweede helft, toen Pascal van Dam binnen de lijnen was gekomen, waren ze zelfs de bovenliggende partij. Toch hielden ze daar geen punten aan over. Twee persoonlijke foutjes leidden uiteindelijk de nederlaag in.

Na iets meer dan een kwartier in de eerste helft speelde de thuisploeg de lange bal. Deze viel precies tussen de verdediging en keeper Corné de Jong in. Laatstgenoemde kwam net iets te laat zijn doel uit, waardoor Dominique Prins hem te snel af was. Met een slim tikje lepelde hij de bal over de doelman heen. Verdediger Kevin Groenendijk kwam net te laat om nog herstelwerkzaamheden te kunnen verrichten.

Kort voor rust bouwde SKNWK de voorsprong uit naar 2-0. Sem Koese verspeelde de bal aan zijn directe tegenstander, waarop het middenveld van SKNWK razendsnel omschakelde. De bal kwam uiteindelijk bij Remco van de Berge, die vanaf de punt van het strafschopgebied de bal in de verre hoek wist te leggen.

Toch was het niet alleen kommer en kwel voor de Ouddorpers en waren er ook zeker lichtpuntjes. Met name de 17-jarige verdediger/middenvelder Coen Moerkerk liet zien over veel talent te beschikken. De speler heeft overzicht, een goede inspeelpass en legt (soms nog wat ongecontroleerd) risico in zijn spel. Ook zagen we Thijs Durville goed debuteren op de rechtsbuitenpositie. Hij luisterde zijn optreden nog bijna op met een doelpunt. Na een goede pass van Stas Haverkamp stond hij ineens voor keeper Daan van der Cingel. Laatstgenoemde wist met een knappe redding de debutant van scoren te houden.

Zo is er ondanks de degradatie voldoende perspectief voor de Ouddorpers. Zeker als ze de groep bij elkaar weten te houden en misschien sterkhouders als Milan van Lenten, Lars van Lenten, Tolad van Estrik en Joeri Melissant terugkomen van een blessure. Dan kan WFB weer gaan bouwen aan een nieuw elftal met jeugdig elan.