Stan van Lenten kopt de 2-3 binnen.

WFB de gelukkigste in bloedstollende derby tegen FIOS

Algemeen 273 keer gelezen

ACHTHUIZEN - Afgelopen zaterdag prijkte er een 3-4 overwinning voor WFB op het scorebord. In Achthuizen waren ze met één doelpunt te sterk gebleken voor FIOS. Op basis van de kansenverhouding had de thuisploeg minimaal een punt verdiend, maar het kwartje viel de Ouddorpse kant op.

In de beginfase van de wedstrijd had WFB de bal en FIOS de grootste kansen. Dit resulteerde in een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Al had het daar wel de hulp van WFB voor nodig. Jakko van Heest schoof de bal per ongeluk in de voeten van zijn tegenstander. Met dit buitenkansje wist Bart Huibrechtse wel raad. Hij zocht de kaats met Jack Robbemond, die op zijn beurt de bal met een lobje achter de verdediging van WFB wist te leggen. Voor de doorgelopen Huibrechtse was het een koud kunstje om FIOS op voorsprong te schieten. Op dat moment had het ook al 2-0 kunnen staan, maar de eerste serieuze doelpoging van deze aanvaller spatte uiteen op de paal. Na het presentje van de Ouddorpse defensie kon FIOS natuurlijk niet achterblijven. Een onnodige overtreding van Jurek van Bergen op Simon Bremer leverde WFB een penalty op. Bremer stuurde de keeper vanaf de stip de verkeerde hoek in en verzilverde dit buitenkansje.

Na de thee kwam WFB beter voor de dag. Wat heet: binnen twee minuten stond het 1-2! Een bal vanaf de rechterkant werd door Bremer teruggelegd op het sterke been van Gijsbert van Estrik, die op zijn beurt de bal beheerst binnenschoot. Heel even leek het toen een makkelijke middag te worden voor de Ouddorpers, maar na een uur spelen trok FIOS de stand weer gelijk. Uit een hoekschop viel de bal in de kluts en ondanks een kluwen aan WFB’ers was het uitgerekend Yoran van Bezooijen die zijn voet tegen de bal kreeg. Een minuut daarvoor had FIOS ook al op gelijke hoogte kunnen komen. Een werkelijk flitsende aanval met Nick Legierse als eindstation werd gepareerd door keeper Corné de Jong.

Hierna volgende de doelpunten elkaar in rap tempo op. In de 66e minuut kopte Stan van Lenten de Ouddorpers weer op voorsprong uit een hoekschop van Sjors de Bakker. De reactie van FIOS liet niet lang op zich wachten, want in de 68e minuut stond het alweer gelijk. Een voorzet vanaf de rechterkant van het veld werd bij de tweede paal binnengekopt door Huibrechtse, die daarmee zijn tweede van de middag maakte. Tien minuten voor tijd was het weer de beurt aan WFB. Nadat ze via de combinatie niet de ruimte achter de verdediging hadden weten te vinden, probeerde Van Heest het maar eens van afstand. En hoe: middels een droge knal schoot hij de bal van een meter of 25 zo in de verre hoek. WFB stond weer op voorsprong! Met nog maar een paar minuten aan beschikbare speeltijd was dit voor FIOS het sein om vol op de aanval te spelen en dit leverde kansen op voor beide partijen. Hierbij had de thuisploeg, net als in de beginfase, weer de grootste mogelijkheden. Ze raakten de paal, de lat en met wat kunst en vliegwerk wist De Jong ook nog een aantal goede reddingen te verrichten. Gescoord werd er echter niet meer, dus namen de Ouddorpers de punten mee naar huis.

Na een eerste seizoenshelft waarin het kwartje voor WFB steevast de verkeerde kant op viel, lijkt daar de laatste weken enigszins een kentering in te komen. Echter blijft de opgave om voldoende kwartjes te verzamelen voor een langer verblijf in de vierde klasse nog steeds een monsterklus.