(Foto: Shutterstock)

Vijfde klasse zet deur voor WFB wagenwijd open

Sport 372 keer gelezen

OUDDORP - Afgelopen zaterdag kreeg WFB in eigen huis een ouderwetse oorwassing van Herkingen ‘55 (2-7). Wat heet: de laatste keer dat WFB minimaal zoveel doelpunten in een competitiewedstrijd moest slikken, was in en tegen Rhoon (10-1) op 24 september 2016. De Ouddorpers speelden toen nog in de derde klasse. Het zijn lang vervlogen tijden.

De vorige ontmoeting tegen Herkingen ‘55 ging ook verloren (3-1). Volgens sommige supporters van WFB was daar toen wel het een en ander op af te dingen. Deze keer was daar geen sprake van. De thuisploeg kwam via Kevin Groenendijk nog wel op voorsprong. Met een beheerst schot promoveerde hij de voorzet van Erwin Struijk tot assist. Dat doelpunt verbloemde veel, want ook toen had Herkingen ‘55 al op voorsprong kunnen staan. Thijs van Splunter werd door Maikel van den Ochtend, na een sprint over de rechterflank, vrij voor de keeper gezet. Het doelpunt bleef uit, omdat Sjors de Bakker er nog net een voetje tussen kreeg.

Na de vroege voorsprong van WFB waren nagenoeg alle gevaarlijke momenten voor Herkingen ‘55. WFB had veelal de bal, maar door het snelle omschakelen bij een balverovering was het wachten op een doelpunt voor de uitploeg. De snelle omschakeling leidde ook de 1-1 in. Balverlies van Stan van Lenten, maakte een steekpass vanuit de laatste linie van Herkingen ‘55 mogelijk. Hierdoor kon Andrei Ramanau alleen op de keeper af en de aanvaller rondde dit buitenkansje keurig af.

Daarna ging het snel. Nog voor de rust keek WFB door doelpunten van Michel Melissant en Van den Ochtend (M.) tegen een bijna onoverbrugbare achterstand aan (1-3). Na de rust waren er kortstondig kansen over en weer en duurde het even voordat Herkingen ‘55 het net deed bollen. In de 57e minuut vond Bryan Bouwens na een solo in het vijandelijke strafschopgebied de vrije man in de persoon van Patrick van den Ochtend. Laatstgenoemde tikte de 1-4 simpel binnen. Daarna kreeg de uitploeg de smaak weer te pakken. In de zoektocht naar 1-5 ging Van den Ochtend (M). op avontuur. Waar hij in het begin van de wedstrijd nog medewerking zocht bij Van Splunter, deed hij het nu helemaal zelf en hij tekende daarmee voor zijn tweede van de middag.

Een kwartier voor tijd deed het murw gebeukte WFB wat terug. Via de voet van Bjorn Pape werd het 2-5. Door zijn medespelers werd hij nauwelijks nog gefeliciteerd en dat illustreerde perfect de staat waarin de Ouddorpers op dat moment verkeerde: niemand geloofde meer in een resultaat. Het slotakkoord was voor Herkingen ‘55 in de persoon van Bouwens. Eerst scoorde hij vanaf de stip (2-6), daarna maakte hij ook zijn tweede na een schitterende pass van Corné Buys. Daarmee was de oorwassing voor WFB compleet.

Door het verlies van FC de Westhoek ‘20 tegen Brouwershaven (1-3) doet Herkingen ‘55 uitstekende zaken in de strijd om lijfsbehoud in de vierde klasse. WFB heeft alleen nog een theoretische kans op handhaving en kan zich dus langzaamaan op gaan maken voor een trip naar de absolute kelder van het Nederlandse voetbal.