(Foto: Freepik)

De bodem van de gifbeker lijkt voor WFB nog niet in zicht

Sport 520 keer gelezen

OUDDORP - In de loop van een seizoen valt steeds vaker de term ‘het geluk van de kampioen’. Men heeft het dan over een winnend doelpunt in de laatste minuut, een makkelijk gegeven rode kaart aan de tegenstander, de bal binnenkant paal erin of een concurrent die onverwacht verliest. Veel minder vaak gaat het over het ongeluk van de degradant. Uitglijden bij een grote scoringskans, een niet gegeven penalty of een redelijk goede wedstrijd spelen en toch 1-4 verliezen. WFB kreeg afgelopen wedstrijd al die kaarten toebedeeld. Aan de wil om te winnen ontbrak het niet, maar willen bleek nog geen kunnen tegen WIK’57 uit Kerkwerve.

De Ouddorpers begonnen de wedstrijd niet goed op Sportpark de Kruse. WIK’57 kreeg het voor elkaar dat WFB nauwelijks van de eigen helft af kwam. Die druk werd de verdediging in de 13e minuut te veel. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de Ouddorpse verdediging zo in de voeten gekopt bij Colin van Wanrooij. De aanvaller van WIK’57 had alle tijd en ruimte om vervolgens een hoek uit te kiezen en schoot de uitploeg op voorsprong. Bij de eerste echte uitbraak van WFB stond het gelijk 1-1. Een lang bal van Stan van Lenten viel in een wirwar van verdedigers van de ploeg uit Kerkwerve. Het was Sjors de Bakker die het meest alert reageerde, de bal oppikte en de bal beheerst in de linkerhoek schoot.

Daarna had WFB duidelijk de overhand met verschillende uitblinkers aan Ouddorpse zijde. De Bakker dartelde als een hinde over het veld, Bryan Westhoeve was bij tijd en wijle ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander en Kevin Groenendijk had zo nu en dan een goede inspeelpass. Dit alles leidde tot verschillende mogelijkheden voor WFB. Onder andere Christian Corré, Kris Grinwis (2 keer), Simon Bremer en Bjorn Pape hadden WFB op voorsprong kunnen schieten, maar de bal ging er niet in.

Als donderslag bij heldere hemel kwam WIK’57 in het vierde kwart van de wedstrijd, enigszins tegen de verhoudingen in, op voorsprong. Daarna zonk de moed in de schoenen bij de Ouddorpse mannen en volgden de 1-3 en 1-4 elkaar in rap tempo op. Hierdoor liep WFB wederom tegen een thuisnederlaag aan.

De afstand tot de degradatiestreep is daarmee niet kleiner geworden, maar WFB is nog zeker niet kansloos als het de lichtpuntjes uit deze wedstrijd weet mee te nemen naar de volgende wedstrijden en ze ook structureler weet toe te passen. Uiteindelijk is er nog niks verloren en kunnen de Ouddorpers zich troosten met de gedachte dat SKNWK, de tegenstander van volgende week, vandaag met evenveel punten de wedstrijd heeft afgesloten.