Stan van Lenten viert zijn 1-2 samen met Sjors de Bakker. (Foto: Rinus van der Klooster)
Stan van Lenten viert zijn 1-2 samen met Sjors de Bakker. (Foto: Rinus van der Klooster)

WFB krijgt in Oosterland eindelijk wat kleur op de wangen

Sport 357 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Afgelopen zaterdag won WFB overtuigend van Duiveland, een ploeg uit de top-3 van de competitie. Na de beste eerste helft van dit seizoen en een tweede helft waarin er voor elke meter werd geknokt, pronkte er een 1-3 eindstand op het wedstrijdformulier. Daarmee stegen de Ouddorpers van de elfde naar de negende plaats.

WFB kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Keeper Levi Doeleman schatte een lange bal van Stefan Nagtegaal volledig verkeerd in. Hij verwachtte dat deze het strafschopgebied in zou rollen, waarna hij hem eenvoudig zou kunnen oppakken. De bal had echter net te weinig snelheid en Sjors de Bakker was er als de kippen bij om hem op te pikken, de keeper te omspelen en WFB op voorsprong te schieten.

Na de vroege voorsprong golfde het spel op en neer, maar bleven de beste kansen voor de Ouddorpers. Zo was er een geweldige kans voor Kris Grinwis. De Bakker had Stan van Lenten de diepte ingestuurd, die op zijn beurt de bal panklaar voor het doel legde. Grinwis (K.) hoefde er alleen maar tegen aan te lopen, maar hij wist vanaf een meter of 7 van het doel over te schieten. Niet veel later had Van Lenten een vergelijkbare mogelijkheid, die was voorbereid door Mathijs Blonk en De Bakker, zijn poging ging net naast.

Ondanks dat het spel op en neer golfde en het feit dat Duiveland met Dylan van Klinken en Ahmad Alhaji best wat voetballend vermogen in de ploeg heeft, bleven grote kansen voor de thuisploeg uit. Dit was vooral de verdienste van Nagtegaal die, op de voor hem onwennige linkerkant, Alhaji in zijn broekzak had en een uitstekend spelende Jakko van Heest. Hij wist vanuit de verdediging bijna elk gevaar te neutraliseren.

In de tweede helft dicteerde Duiveland het eerste kwartier. Ze hielden WFB onder druk en wisten veel gevaar te creëren voor het doel van Corné de Jong. Na een goede voorzet van Alhaji moest Van Klinken 1-1 maken, maar zijn poging ging net naast. Niet veel later tronk De Jong zelfs aan de noodrem door Alhaji in het strafschopgebied onderuit te kegelen, maar scheidsrechter Eric Northolt wilde van geen overtreding weten. Een minuut later ging de bal alsnog op de stip, na een overtreding van Erik Tanis op Michael Jonker. De penalty werd onberispelijk in de linkerhoek geschoten door Van Klinken.

In eerdere wedstrijden was dit vaak het moment dat WFB als een kaartenhuis in elkaar stortte, maar afgelopen zaterdag bleef het team van Rene Milot erin geloven en vechten voor elke bal. Dit werd uiteindelijk beloond. Zo wisten ze weer controle over de wedstrijd te krijgen en ook de doelpunten bleven niet uit.

Na een goedlopende aanval stuitte Jurrian Grinwis tot tweemaal toe op de keeper. Ondanks het puike keeperswerk van Doeleman, kreeg de verdediging de bal niet uit de gevarenzone en joeg Van Lenten het leer met veter tegen de touwen. WFB had weer zijn felbegeerde voorsprong te pakken en bouwde die niet veel later zelfs uit. 10 minuten voor tijd bracht een steekpass van Grinwis (K.) aanvaller Van Lenten in stelling en zijn voorzet werd door een goed debuterende Nathan Dekker in het dak van het doel geschoten. Met dit doelpunt bepaalde hij ook gelijk de eindstand: 1-3!

Dat er al lange tijd weinig te vieren was bij WFB kende ook een keerzijde. Tijdens het juichen na de 1-3 kreeg teammanager George Pape een krampaanval in zijn benen. Verzorging bleek niet nodig en de verwachting is, dat hij er bij het volgende doelpunt gewoon weer bij is.

Uit de krant