Martijn Dorrepaal (midden) maakt de 1-0, Michiel Theijssen (rechts) komt net te laat om dat te voorkomen.
Martijn Dorrepaal (midden) maakt de 1-0, Michiel Theijssen (rechts) komt net te laat om dat te voorkomen.

Puntendeling voelt als verlies voor WFB

Sport 337 keer gelezen

OUDDORP - De sfeer in de kantine op Sportpark de Kruse was wat gelaten na afloop van WFB – Brouwershaven. De wedstrijd was geëindigd in een 1-1 gelijkspel en daarmee was de uitslag een kopie van hun eerdere ontmoeting tijdens de seizoensopener.

Beide ploegen begonnen toen nog hoopvol aan het avontuur in de vierde klasse, maar verkeren nu allebei in zwaar weer. Voor Brouwershaven lijkt de vijfde klasse inmiddels onvermijdelijk. Bij WFB zijn mensen nog strijdbaar. Al is handhaving ook voor deze ploeg weer een beetje verder uit het zicht geraakt door overwinningen van ZSC’62 en FC de Westhoek’20.

De eerste twee echt gevaarlijke momenten in de wedstrijd waren voor de uitploeg. Toby de Bruine was twee keer dichtbij een doelpunt, maar door onder andere goed ingrijpen van Erik Tanis en Corné de Jong bleef de stand gelijk. De eerste grote mogelijkheid voor WFB was direct een penalty. Na een handsbal in het strafschopgebied kon leidsman Arie Kant niet anders dan de bal op de stip leggen. Keeper Oscar Schilperoort bleek echter een sta in de weg voor de vaste Ouddorpse penaltynemer Simon Bremer. 

Deze uitgelezen mogelijkheid was wel het startschot voor een hele serie Ouddorpse kansen. Stan van Lenten verraste de uitploeg bijna met een schitterende volley, de rebound werd overgeschoten door Bremer. Niet veel later was het weer Van Lenten die in stelling werd gebracht voor het vijandelijke doel, maar wederom bleek Schilperoort de sterkste.

Aanmoediging leidt tot flitsende aanval

Kort na rust werd keeper De Jong flink getest door Brouwershaven, maar de Ouddorpse doelman slaagde met vlag en wimpel. Een goede steekbal van Robin van Mourik leverde een grote kans op voor Cas van der Meer. Missen was eigenlijk onmogelijk, maar toch wist De Jong de aanvaller af te stoppen. Voor de supporters van WFB was dit het sein om de ploeg wat luidruchtiger aan te moedigen. Dat bleek niet zonder succes. We werden gelijk getrakteerd op een flitsende aanval. Martijn Dorrepaal zette een aanval op door Van Lenten diep te sturen op de rechterkant. Zijn voorzet kwam via Bremer terecht bij Bjorn Pape. Zijn poging werd nog onschadelijk gemaakt door een goed keepende Schilperoort, maar de rebound werd ongenadig hard tegen de touwen geschoten door Dorrepaal! Zo had WFB eindelijk die felbegeerde voorsprong te pakken.

Wedstrijd eindigt in gelijke stand

In het restant waren er ook nog mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Bremer was dichtbij de 2-0, maar zijn poging van buiten het strafschopgebied spatte uiteen op de paal. Ondanks dat het tweede Ouddorpse doelpunt uitbleef, leek WFB lange tijd af te stevenen op een driepunter. Pas in de absolute slotfase ging Brouwershaven wat meer op zoek naar een doelpunt. Een uitbraak op de rechterflank werd nog onschadelijk gemaakt door een sterk debuterende Sem Koese. Bij de tweede uitbraak, nu over de linkerkant, was het wel raak. Pape maakte op de rand van de ‘16’ een overtreding en de vrije trap, die daarop volgde, werd kiezelhard binnengeschoten door Michiel Theijssen. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijke stand. Vaste reporter Jasper van Opijnen vatte het gevoel dat leefde onder de WFB-supporters aardig samen door de filosoof Friedrich Nietzsche te parafraseren: “hoop is uitgestelde teleurstelling.”

Uit de krant