De Prijswinnaars, voor zo ver aanwezig, van de laatst gehouden editie van Kijk bij de Boer. Foto: Hans Villerius
De Prijswinnaars, voor zo ver aanwezig, van de laatst gehouden editie van Kijk bij de Boer. Foto: Hans Villerius

Kijk bij de Boer levert blije prijswinnaars op

Algemeen 688 keer gelezen

MIDDELHARNIS – In het notariskantoor van Schuring & Benschop Netwerk Notarissen vond vorige week donderdagavond de uitreiking plaats van de prijzen die kinderen konden winnen bij de laatstgehouden Kijk bij de Boer, op Tweede Paasdag jl. Op de bovenverdieping van het notariskantoor in Middelharnis stond een negental stoere traptractoren uitgestald, allemaal wachtend op een nieuwe blije eigenaar. En die stonden met hun papa's, mama's, broertjes of zusjes vol spanning te wachten welke prachtige 'machine' er voor hen zou zijn. En er waren nóg meer prijzen te verdelen.

Door Hans Villerius

Tijdens de Kijk bij de Boer dag – die ditmaal voor de zesde keer werd gehouden, was er ook voor kinderen weer genoeg te doen en konden ze met meerdere prijsvragen meedoen: een kleurplaatwedstrijd en een quiz. Nadat de prijswinnaars getrokken waren, werden ze uitgenodigd om in het notariskantoor hun prijzen in ontvangst te komen nemen. Dat gebeurde donderdagavond.
De traptractoren, gesponsord door diverse landbouwgerelateerde ondernemers, waren voor de winnaars van de kleurplaatwedstrijd. Dat waren Fenna Hofman, Corné van den Nieuwendijk, Leanne Koppelaar, Bart Melissant, Sam Elenbaas, Jonne Pastoors, Jara Mulder, Phina Laarman en Femke.
Daarnaast waren er nóg zeven kinderen die een prijs hadden gewonnen met het invullen van een quiz tijdens hun boerderijbezoek op Tweede Paasdag. Daarmee konden diverse pakketten worden gewonnen. Bijvoorbeeld om appeltaart te maken, of boter, of een suikerpakket om allerlei zoete lekkernijen mee te maken. Maar ook een gratis paardrijles bij Manege Oostmoer zat in het prijzenpakket. De winnaars waren Giovanni Duim, Esmé Steenpoorte, Lizzie Nap, Nadette van Vliet, Dilano van der Wal, Anneline Nieuwpoort en Nikita Roozemond.
Maar ook bij de stand van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid) kon een prijs worden gewonnen: een dag met de schoolklas de natuur in. Die prijs ging naar Luca Hagoort.
En dan was er nog de winnaar van het Gouden Ei. Wie tijdens de Kijk bij de Boer de vinder van het Gouden Ei was, won daarmee een tegoedbon om heerlijk met het gezin uit eten te gaan bij Café-Restaurant In d'Groene Lanteern te Ouddorp. Dat genot valt Rianne de Baar ten deel. Tijdens de prijsuitreiking kon zij echter niet aanwezig zijn.
Donderdagavond verliet dus een stoet van 17 blije kinderen, negen traptractoren en ook wel 'n beetje trotse vaders en moeders het Middelharnisse notariskantoor, voor wie hun bezoek aan Kijk bij de Boer een feestelijke afloop had.

Uit de krant