Afbeelding

Jongerenavond RealTime

Algemeen 343 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Een kind kan enorm jengelen om iets dat het wil hebben en maar niet krijgt. Tenslotte kan moeder dan, om van het gezeur af te zijn, zeggen: vooruit dan maar! Hebben we het dan over volharding? Als je maar volhoudt met zeuren, dat je het dan krijgt?

De Vervolgde Kerk in Iran, in Noord-Korea, in Nigeria en in al die andere landen volhardt in het geloof, niet omdat ze dan hun zin krijgen, maar omdat ze zoveel liefde hebben voor onze God, dat ze niet anders kunnen. En wat ze ervoor krijgen? Smaad, hoon, gevangenschap, soms worden ze uit hun familie verbannen, uit hun sociale netwerk. Ze worden uitgespuugd en verworden tot tweederangsburgers. Hoe houd je dat vol? Daarvoor moet dan je toch wel een geweldige motivatie hebben……

Op 12 december komt een spreker van Open Doors, een organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen, vertellen over zijn ervaringen met de Vervolgde Kerk. Over hun angsten en moeiten, maar ook over hun kracht, een kracht die ons vaak beschaamd doet staan.

Jongeren, welkom in de Edudelta collega aan de Langeweg 107 te Middelharnis/ Sommelsdijk. De avond begint 19.45 uur.

Uit de krant