Afbeelding

Vrijwilliger uitgelicht door Stichting ZIJN

Algemeen 285 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het vrijwilligerssteunpunt van Stichting ZIJN heeft een vrijwilliger in de bloemetjes gezet. Deze keer koos men voor mevrouw Hantzen Zandstra-de Vries uit Stellendam. Zij doet zoveel vrijwilligerswerk dat zij het zeker verdient om in het zonnetje gezet te worden.

Mevrouw Zandstra doet al heel lang vrijwilligerswerk. Haar moeder zei al snel als iemand hulp nodig had, dat zij wel een van haar dochters zou sturen. Het gezin De Vries vond het heel normaal om iemand hulp te bieden en klaar te staan voor een ander. Zij heeft altijd vrijwilligerswerk gedaan, ook tijdens haar werkzaamheden als verpleegkundige.
Nadat zij in 2011 is gestopt met werken doet zij alles wat er op haar pad komt. Zij helpt o.a. bij Stichting ZIJN. Hier helpt ze ouderen die hulp nodig hebben met boodschappen doen of eens gezellig een praatje maken en met iemand naar de Mèkkerstee. Ook heeft ze meegedaan met het Signalerend Huisbezoek. Verder bezocht ze mensen in de voormalige gemeente Goedereede die 80 jaar werden. Door de ervaring van mevrouw Zandstra kan zij goed problemen signaleren.
Maar ook is ze actief bij Careyn. In 1982 is zij bij het Groene Kruis, nu Careyn, gaan werken. Als vrijwilliger is zij toen begonnen bij het UVV met het recreatiezwemmen. Als vrijwilliger begeleidt mevrouw Zandstra de "vakanties met zorg" van Careyn. Zij gaat dan een week mee om mensen te helpen en te verzorgen. Ook staat zij altijd klaar voor oud-collega's die hulp nodig hebben.

Vriendinnen

Mevrouw Zandstra heeft een paar vriendinnen van 80 plus, waar zij regelmatig leuke dingen mee doet. Ook helpt zij een paar buitenlandse vrouwen met de kinderen en hun aanpassing in Nederland. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk omdat zij ervan kan genieten om mensen te helpen en om te zien dat mensen gelukkig worden.
Zij doet al het vrijwilligerswerk dat op haar pad komt. Wel geeft zij aan dat vrijwilligerswerk niet beroepsmatig moet worden: "er moet onderscheid blijven tussen betaald en vrijwilligerswerk".

Voor eventuele vragen over vrijwilligerswerk of wilt u vrijwilliger worden, dan kunt u contact opnemen met het vrijwilligerssteunpunt van Stichting ZIJN, tel. 0187 640420, of mailen naar tpunt@zijngo.nl.

Uit de krant