Afbeelding

Glossy JIP wil opvoeders laten genieten

Algemeen 319 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Er ligt een supersjieke uitgave van Glossy 'JIP' op tafel, daaromheen de stralende gezichten van de oprichters van Bureau JIP, leden van de stichting 'Vrienden van JIP' en Pieter en Peter van Webnl. Hun gezamenlijke project heeft geresulteerd in een mooie glossy, daar zijn ze met recht trots op. Werkelijk een bijzondere bewaaruitgave met als titel JIP. Samen met stichting vrienden van JIP is het na hard werken gelukt om tot dit mooie product te komen. Webnl heeft zich beziggehouden met de vormgeving van het geheel, zodat er nu een professioneel product op tafel ligt.

Door Carin van Buren

Deze uitgave laat een jarenlange droom van Geertje en Elly (de eigenaren van Bureau JIP) uitkomen. Een blad met daarin allerlei artikelen die er hopelijk voor zorgen dat ouders en opvoeders beter naar kinderen leren kijken en signalen leren opvangen. Er worden handvatten geboden hoe om te gaan met bepaalde situaties. Het is uiteindelijk de bedoeling dat ouders en professionals meer gaan genieten van de kinderen. Soms kunnen ouders wel wat hulp gebruiken en in dit blad is ook duidelijk zichtbaar wat Bureau JIP daar allemaal in kan betekenen. Bureau JIP begeleidt kinderen, jongeren en ouders die best een steuntje in hun rug kunnen gebruiken. In de Glossy zal de lezer bekende namen als Pau Heerschap, Sarine Zijderveld en Riet Fiddelaers-Jaspers tegenkomen. Huibert van Rossum van huibertvanrossumphotography heeft ook een prachtig aandeel geleverd in de vorm van schitterende foto's.

Het blad is niet alleen bedoeld voor ouder en verzorgers. Bureau JIP heeft ook voor de kinderen diverse mogelijkheden gecreëerd om deel te nemen aan een wedstrijd. Deze zijn ook te bekijken op de website van JIP, onder het kopje wedstrijd. Aan iedere wedstrijd hangen zeer leuke prijzen die beschikbaar gesteld worden door bedrijven die Bureau JIP een warm hart toedragen.
Bureau JIP bestaat inmiddels al 7,5 jaar en Geertje en Elly zijn nog steeds zeer innovatief bezig om zo hun praktijk verder te ontwikkelen en aan te sluiten bij nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebied. Zo zal er binnenkort een 'biebhuisje' aan het hek komen te hangen, waarin allerlei boeken staan gericht op verschillende hulpvragen, die geleend kunnen worden. Dit 'huisje' wordt momenteel gemaakt door leerlingen van de Prins Mauritsschool in Middelharnis. Ook is er een JIP-app ontwikkeld, die te downloaden is in de App-store.

Daarnaast is er via bureau JIP neurofeedback te volgen. Dit is niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Neurofeedback training is een vrij nieuwe, zeer effectieve en geavanceerde technologie om de hersenen te trainen zodat deze optimaal en veel effectiever gaan functioneren, waardoor er positieve effecten optreden op alle niveaus van het menselijke functioneren. Juist kinderen en volwassenen die last hebben van een 'vol hoofd' hebben hier profijt van. Ook is er vanaf maart iedere tweede vrijdag van de maand van 9.30-11.00 uur de mogelijkheid om deel te nemen aan 'schrijf het mooie naar je toe'. Deze techniek wordt in de glossy uitgebreid toegelicht en is vooral bedoeld voor jongeren en volwassenen. Voor € 10,00 per keer, inclusief twee consumpties, kan een ieder deel nemen aan deze activiteit. Iedere derde vrijdag van de maand (vanaf maart) is er de mogelijkheid om te 'leren omgaan met stress', door middel van hartcoherentie, ook vanaf 9.30-11.00 uur. Dit is voor zowel jongeren als volwassenen. Al met al kunnen we dus wel zeggen dat Bureau JIP volop in ontwikkeling is en we vast nog heel veel over hen zullen horen. Wilt u graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen dan kunt u deze volgen op hun site www.bureaujip.nl.

Het tijdschrift JIP zal bijna overal op het eiland Goeree-Overflakkee huis-aan-huis verspreid worden. Aangezien dit een behoorlijke klus is zal dit twee weken tijd in beslag nemen. Mocht u eventueel op donderdag 19 februari nog niets door de brievenbus gekregen hebben dan kunt u vanaf vrijdag 20 februari een exemplaar ophalen bij Bureau JIP zelf. Dit kan dan iedere vrijdag van 9.00-21.00 uur. Het adres is Korteweegje 49 te Dirksland. Het is ook mogelijk om op de site van bureau Jip, www.bureaujip.nl of op facebook een digitale versie aan te vragen.

Uit de krant