Afbeelding

Een weekend vol wind en regen voor de Islanders

Sport 225 keer gelezen

REGIO - De pupillen van de Islanders speelden zaterdagmiddag tegen de Blue Hitters. Helaas geen winst, maar wel een mooie wedstrijd. HB1 zou in actie komen in Delft, maar deze wedstrijd werd vanwege de hevige regenbuien afgelast.

“Van tevoren wisten we al dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Niet zozeer vanwege de tegenstander, maar wel door de krachtige westenwind”, zegt de club. “Vele petten hebben vandaag een rondje door het luchtruim gevlogen en de coaches moesten schreeuwen om zich verstaanbaar te maken. Echter hebben de jonge Islanders zich hierdoor niet uit het veld laten slaan. Al bij de eerste slagbeurt wisten de pupillen de maximale 5 punten per inning te behalen. Door honkslagen van Ruben, Finn, Vinny, Jorith en Selena kwamen onze Islanders goed uit de startblokken. Ook Stijn wist de bal lekker weg te slaan en het eerste honk te bereiken.”

“Tijdens de tweede inning kregen onze pupillen de bal minder lekker van de knuppel af geslagen, maar in het veld hebben we weer hele mooie acties gezien. Dennis heeft heel strak staan pitchen en zelfs een strike-out gegooid….en dat tegen de wind in! Aan het begin van de laatste en allesbeslissende inning stonden onze pupillen gelijk tegen de Blue Hitters (5-5). De spanning was om te snijden, zeker toen Jorith ook nog een 2-run homerun sloeg. Helaas liepen de Blue Hitters net iets meer punten binnen, waardoor de eindstand op 10-7 kwam.

De honkballers van HB1 vertrokken afgelopen weekend in de stromende regen naar Delft. “Helaas bleek het daar overduidelijk net zo hard te regenen als in Oude-Tonge. De wedstrijd werd toch maar afgelast.”

Het eerste weekend van april staat bij de Islanders in het teken van thuiswedstrijden. De pupillen spelen tegen Zwijndrecht en de softbaldames mogen eindelijk hun eerste oefenwedstrijd spelen tegen Hellevoet Athletics. HB1 speelt een thuiswedstrijd tegen Hitmanics. 

Uit de krant