Afbeelding

HSV The Islanders speelt twee wedstrijden

Sport 334 keer gelezen

REGIO - Zaterdag 18 maart speelden de pupillen U12 een thuiswedstrijd tegen de Hawks, dezelfde tegenstander die zij twee weken geleden ook troffen. Ondanks verschillende mooie acties zat winst er deze keer niet in, ook niet voor HB1, dat dit weekend hun eerste oefenwedstrijd speelde tegen de Blue Birds uit Delft.

In de eerste inning wisten de Hawks direct 5 punten uit te lopen. Het kost de jonge Islanders moeite om de Hawks bij te houden. Waar het vorige week nog lukte om aan te haken, zat het er deze week niet in. Gelukkig zorgde Jorith ervoor dat de Islanders van de 0 af kwamen, gevolgd door Jesse en Finn met puntje 2 en 3. Met een eindstand van 3-18 bleken de Hawks zaterdag een maatje te groot voor de Islanders. De wedstrijd van onze softbaldames ging ‘s middags helaas niet door.

HB1 mocht afgelopen weekend eindelijk hun eerste oefenwedstrijd spelen. Met frisse moed startten ze hun wedstrijd tegen de Blue Birds uit Delft. Het ietwat aangepaste team, ten opzichte van vorig seizoen, liet in het veld een aantal fraaie acties zien, onder andere door Martijn die netjes heeft staan verdedigen op het eerste honk.

Aanvallend waren de Islanders helaas nog niet sterk genoeg om echt een deuk te slaan in de verdediging van Blue Birds. De eindstand was 9-4. Veel waardering was er voor plaatscheidsrechter Jan van Genderen, die met de Islanders afreisde naar het noorden en voor de nieuwste aanwinst binnen het team: coach en trainer Joop van Herp. De beste slagmannen: Lars (1.000) en Martijn (1.000). Volgend weekend spelen zowel de pupillen als HB1 een uitwedstrijd. De eerste bij Blue Hitters in Maasdam en de laatste nogmaals in Delft.

Uit de krant