(Foto: Martijn de Vries)
(Foto: Martijn de Vries)

NTVV worstelt en komt boven tegen verbeten vechtend DRL

Sport 333 keer gelezen

REGIO - Na de meeslepende ontmoeting tegen SVV, waarin het eerste elftal van NTVV een 3-0 voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen, hebben de zebra’s in een winderig duel in het Rotterdamse Lombardijen zich op prima wijze gerevancheerd door de ontmoeting tegen hekkensluiter SV DRL met 1-3 winnend af te sluiten.

Met vervaarlijk fladderende windvlagen als extra handicap schoot NTVV fel uit de startblokken. Uit de eerste aanval is het bijna raak, maar Jens van Es kon de voorzet van Neal Kuiper nét niet de juiste navigatie meegeven, waardoor keeper Juan Bekmy de bal over de lat kon tikken. Nadat Davy Schellevis een mislukte voorzet van DRL had ingerekend, legde NTVV een vlijmscherpe counter op de kunstgrasmat die via spelverdeler Brett van Vliet bij Neal Kuiper werd gebracht, maar opnieuw fungeerde de prima spelende Bekmy als sta-in-de-weg.

DRL komt verrassend op voorsprong
Naarmate de eerste helft vordert, kwamen de Rotterdammers beter in hun spel en aan niets viel af te lezen, dat de equipe van Carlos Fortes onderaan de ranglijst bungelt. NTVV ontsnapte, wanneer een voorzet over rechts nét niet werd afgerond. Kort daarna viel dan toch de goal als Travor Vingin na een knappe aanval uithaalde en de bal via de onderkant van de lat van achter de doellijn opnieuw het veld in stoot. NTVV kreeg daarna nog enkele kansjes op de 1-1, maar het beetje fortuin ontbrak.

NTVV vlak voor rust langszij
Vlak voor de rustpauze bracht Gert Aantjes op fraaie wijze Brett van Vliet in stelling, die de bal vervolgens feilloos achter de geklopte Juan Bekmy schoot. Een diepe zucht van verlichting golfde door het elftal van Wim Eilander en ook langs de zijlijn konden de stafleden én de weinige meegereisde supporters opgelucht ademhalen.

NTVV tapt uit ander vaatje in tweede helft
NTVV schakelde in de tweede helft een tandje bij en een lange trap van Jeroen Reijers werd door broer Erik met een achteloos tikje opzij gelegd naar de meegekomen Marko Karsbergen, die de bal eenvoudig in de touwen knalde en zijn ploeg eindelijk op voorsprong zette. DRL toonde haar veerkracht en uit een hoekschop viel bijna de gelijkmaker uit de lucht. Nadat spelverdeler Eldrick Cristina wegens een slaande beweging met rood uit het veld was gezonden, bleek het verzet van DRL gebroken.

Youri Kievit viert rentree met goal
De wedstrijd leek zich gezapig naar het einde te begeven, maar invaller Youri Kievit dacht daar anders over. De gekende topschutter, die na maandenlang blessureleed zijn rentree maakte, kreeg de bal uit de laatste aanval van de match voor de voeten en zag zijn strakke uithaal beloond met het enige cadeau dat een spits ambieert.

Uit de krant