Afbeelding

NTVV maatje te groot voor dapper knokkend DVV Delft

Algemeen 273 keer gelezen

REGIO - NTVV heeft de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten door de uitwedstrijd tegen het Delftse DVV met de riante cijfers 0-8 te winnen. De hekkensluiter in de 5e klasse C was geen partij voor de zebra’s die daardoor aansluiting blijven houden met de top.

Het team van Wim Eilander zette meteen de toon met een knap opgezette aanval die eindigde met een schot van Gert Aantjes dat door de uitstekend keepende Luuk Baan klemvast werd gepakt. Na tien minuten speeltijd draaide Nick van Alphen het leer op zijn karakteristiek wijze in de Delftse doelmond, waarna Marko Karsbergen met een schitterende kopstoot zijn ploeg op 0-1 zette. De ban leek daarmee gebroken voor de Nieuwe-Tongenaren, die de ene na de andere aanval op de DVV-helft lieten neerdalen.

Even voor rust hamerde Nick van Alphen uit een voorzet van Brett van Vliet de bal tegen de deklat waarna Gert Aantjes uit de rebound nét naast schoot. Uit de daarop-volgende corner viel dan toch de onvermijdelijke tweede goal. Brett van Vliet trapte de bal fraai voor de voeten van Erik Roijers die hard uithaalde waarna Gert Aantjes het laatste duwtje gaf en de 0-2 liet aantekenen.

Uit de eerste de beste aanval na rust kwam de bal via Jens van Es en Gert Aantjes op het schoeisel van Erik Roijers die met een eenvoudige voetbeweging de derde NTVV-treffer binnentikte. De doelpuntenhonger van de zebra’s was nog lang niet gestild en met veelal oogstrelend voetbal ging NTVV verder met het bestoken van de Delftse goal. Nadat Nick van Alphen onderuit was gehaald in ’t strafschopgebied, wees arbiter Van Asperen onverbiddelijk naar de stip. Van Alphen zelf nam de penalty en knalde zelfverzekerd de 0-4 binnen.

Prachtig combinatievoetbal NTVV

Met veelal prachtig combinatievoetbal voerden de zwart-witten de score langzaam maar zeker op. Erik Roijers profiteerde van geknoei in de achterhoede bij DVV en drukte de 0-5 af. Na gehakketak in de Delftse zestien kon Gert Aantjes zijn 2e goal van de dag en de 6e van NTVV in de touwen jagen. Enkele minuten later was het Raoul Flikweert wiens assist arriveerde bij Nick van Alphen, die met een gortdroge, maar afgemeten uithaal de 0-7 vastlegde. En nog was de koek niet op, want vlak voor het einde bekrachtigde Glenn Kievit een vloeiende NTVV-aanval met een doelpunt die de spelverdeler toekwam en daarmee de eindstand op 0-8 bracht.