Afbeelding

Turn2Move gaat weer aan de slag

Sport 201 keer gelezen

SOMMELSDIJK - De zomervakantie was heerlijk. Alle juffen en meesters van Turn2Move zijn weer helemaal uitgerust en hebben weer veel zin om aan het nieuwe turnseizoen te gaan beginnen. Op 30 augustus starten de turnlessen weer in recreatiecentrum de Staver. Nog geen lid van Turn2Move? Geen probleem, belangstellenden kunnen gratis een proefles mee doen. Het niveau is hierbij niet belangrijk. Alle kinderen, jongens en meisjes, kunnen meedoen. Turnen is niet alleen leuk, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan de motorische ontwikkeling van opgroeiende kinderen.

Sporten is belangrijk; zeker voor kinderen. Wanneer ze in ontwikkeling zijn, is het erg belangrijk om de motorische vaardigheden te stimuleren. Turnen is hier een perfecte sport voor, omdat heel het lichaam gebruikt wordt op een gevarieerde manier. Er zijn continu uitdagende toestellen en turnelementen. Natuurlijk is het belangrijk dat sporten leuk is. Dan is het geen leren, maar gaat het eigenlijk vanzelf. Plezier hebben in het turnen en gezelligheid met elkaar in de groep. Turnen is meer dan de standaardtoestellen die in het sportnieuws te zien zijn. Zo wordt er in de turnlessen ook veel geklommen en gesprongen. Denk aan toestellen zoals de grote trampoline en de airtrack. Iedere turnles worden er weer andere toestellen ‘gedaan’.

Op eigen niveau
De turnlessen zijn geschikt voor alle kinderen. De groepen zijn opgesplitst in verschillende leeftijdsgroepen. Binnen de les is er aandacht voor het eigen niveau van het kind. Zo kan iedereen uitgedaagd worden en verder ontwikkelen, op een laagdrempelige manier.

De jongste kinderen kunnen samen met hun ouder (of andere begeleider) vanaf 1,5 – 3 jaar terecht bij de ouder en kind gym. De volgende leeftijdsfase zijn de peuters (3 – 4 jaar) en de kleuters (5 jaar). Daarna starten de verschillende groepen voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Er worden lessen gegeven op woensdag en donderdag in de Staver in Sommelsdijk. Het is mogelijk om in iedere leeftijdsfase te starten met gymmen en turnen. Zo heeft Turn2Move ook een hele gezellige groep meiden van 12 jaar en ouder.

Gratis proefles
Kinderen die een keertje mee willen doen, mogen een gratis proefles volgen. Daarna kan men lid worden van de club door zich aan te melden. Om mee te doen met een gratis proefles, kunnen ouders/verzorgers zich vrijblijvend aanmelden via de website. Daarna kunnen ze samen met het kind beslissen of ze lid willen worden. Aanmelden hiervoor kan via turn2move.nl/proefles

Informatie
Meer informatie over turnclub Turn2Move is te vinden op hun website: turn2move.nl. Voor vragen kan contact worden opgenomen via info@turn2move.nl of 06-30383580.

Uit de krant