Afbeelding
Foto: Ellen van den Doel

Twee junior assistenten geslaagd bij Turn2Move

Algemeen 574 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Op zaterdag 12 januari hebben Marije de Ronde en Ailynn Lodder hun junior assistentendiploma behaald bij turnclub Turn2Move in Sommelsdijk.

De afgelopen maanden hebben de junior assistenten een opleiding gevolgd om te mogen assisteren. In de lessen bij Turn2Move moesten zij 19 opdrachten uitvoeren onder begeleiding van een niveau 3 lesgever, om op die manier de kneepjes van het vak in de praktijk te leren. Deze praktijkopleiding is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar die leuk met kinderen om kunnen gaan en het fijn vinden om met kinderen te werken. Vanaf 14 jaar kunnen deze assistenten een niveau 2 assistentenopleiding volgen en vanaf 16 jaar een niveau 3 opleiding, waarmee ze de bevoegdheid krijgen om zelfstandig gym- en turnles te geven.

Verantwoord bewegen

Door alleen te werken met gediplomeerde leiding wil Turn2Move op een verantwoorde wijze gym- en turnlessen verzorgen. Op die manier zorgen ze er voor dat kinderen op de juiste manier aangestuurd worden, maar dat er ook efficiënt onderdelen aangeleerd worden, zoals handstand, radslag, borstwaartsom en nog veel meer.

Peuter- en kleuterles

Voor de peuters en de kleuters zijn er aparte lessen. De peuters gymmen op woensdag van 16.00 tot 16.45 uur en de kleuters gymmen van 16.45 tot 17.45 uur in zaal 6 van De Staver.
Op donderdag zijn er 2 actieve lessen voor jongens. De jongens zijn in de les vooral bezig met klimmen, klauteren, rennen en vooral springen, dit gebeurt uiteraard veilig door goed materiaal en gediplomeerde lesgevers.
Kinderen die een keertje mee willen doen mogen een gratis proefles volgen, daarna kan men lid worden van de club door zich aan te melden. Net als bij alle andere sportclubs heeft deze turnclub hun eigen clubkleding. Voor meisjes is dit een turnpakje, turnbroekje en turnschoentjes. Voor jongens zijn dit alleen turnschoentjes. Deze kleding kan voor of na de les gepast en gelijk gedragen worden.

Informatie

Meer informatie over turnclub Turn2Move kunt u vinden op hun website: www.turn2move.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@turn2move.nl of bellen naar 06-30383580.

Uit de krant