Afbeelding

Uitzenddienst van familie Breen

Algemeen 1.132 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Momenteel tellen Sjaak en Paulina Breen en hun kinderen de dagen af, want ze hopen dinsdag 22 januari te vertrekken naar Suriname, waar Sjaak als base-manager zal gaan werken voor de MAF (Mission Aviation Fellowship). Zondag is de uitzenddienst.

Als ze in Suriname zijn, is voor Paulina in eerste instantie de zorg voor het gezin prioriteit. Daarnaast zijn er ook voor haar talloze mogelijkheden om dienstbaar te zijn. De kinderen Jesse, Lucas en Ezra gaan naar een basisschool in de hoofdstad Paramaribo. Dit is ook de plaats waar het gezin gaat wonen.
Begin december 2018 zijn ze teruggekomen van de Bijbelschool in Epe. Bijna vier maanden hebben ze daar intern gewoond en een discipelschapstraining gevolgd. "Deze Bijbelschoolperiode is een bijzonder leerzame tijd geweest, waarin we zijn toegerust om 'uit te gaan'", aldus het echtpaar.
Afgelopen weken zijn ze vooral bezig geweest met de laatste voorbereidingen en talloze bezoekjes. Bezoekjes aan familie en vrienden, maar ook de tandarts, opticien, dokter, ziekenhuis en kapper stonden nog op het programma. Nu zijn ze in voorbereiding op het afscheid van families en vrienden en zien uit naar de uitzenddienst, die plaats zal vinden op 20 januari om 14.30 uur. De dienst wordt gehouden in de Hersteld Hervormde Rehobôthkerk van Middelharnis/Sommelsdijk. Twee dagen later hopen ze te vertrekken. Elke twee jaar komen ze ongeveer twee maanden terug naar Nederland voor verlof.
"We ervaren het als een voorrecht dit werk te mogen gaan doen. En ja, de verandering zal groot zijn voor ons en onze kinderen, en het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar tegelijk weten we dat God overal Dezelfde is. Hij, Die ons voor dit werk geroepen heeft, is onze 'Werkgever'! Een betere werkgever dan God, Die hemel en aarde met alles daar op en in geschapen heeft en onderhoudt, kunnen we ons niet voorstellen!"

Uit de krant