(Foto: Ellen van den Doel).
(Foto: Ellen van den Doel). Foto: Ellen van den Doel

Turn2Move start het nieuwe seizoen met veel enthousiasme

Algemeen 313 keer gelezen

SOMMELSDIJK - De zomervakantie zit er weer op, dit betekent dat het gym/ turn seizoen weer van start gaat. De eerste lessen van Turn2Move starten weer vanaf woensdag 9 september. De deuren gaan niet alleen open voor leden, maar ook voor niet leden die gymmen/ turnen leuk lijken en kennis willen maken met deze gevarieerde sport. Wist je dat turnen een belangrijke bijdrage levert aan de motorische ontwikkeling van opgroeiende kinderen?

Turn2Move verzorgt alleen lessen die gegeven worden door gediplomeerde en ervaren lesgevers. Op die manier zorgen ze er voor dat kinderen op de juiste manier aangestuurd worden, maar dat er ook efficiënt onderdelen aangeleerd worden, zoals handstand, radslag, borstwaartsom en nog veel meer. De lessen zijn zeer gevarieerd doordat er in de Staver veel toestellen aanwezig zijn en doordat er gewerkt wordt met een jaarplanning en lesvoorbereidingen voor elke groep. In de les wordt er door de lesgevers een fijne sfeer gecreëerd waarbij de kinderen respect hebben voor zowel de lesgevers als voor elkaar. Kinderen komen graag naar de lessen van Turn2Move omdat de lessen leuk en uitdagend zijn. Voor de kinderen zelf is het goed om hun grove en fijne motoriek te ontwikkelen en daarnaast werkt het vele bewegen preventief tegen overgewicht.

Verschillende leeftijden

Om de kinderen de best passende les voor hun ontwikkelingsfase te bieden, heeft Turn2Move de lessen gesplitst voor de verschillende leeftijdscategorieën. Iedere leeftijd vraagt een andere aanpak en andere uitdagingen binnen de sportles. De jongste kinderen kunnen samen met hun ouder (of andere begeleider) vanaf 1,5 – 3 jaar terecht bij de ouder en kind gym. De volgende leeftijdsfase zijn de peuters (3 – 4 jaar) en de kleuters (4 – 5 jaar). Daarna starten de verschillende groepen voor jongens en voor meisjes. Er worden lessen gegeven op woensdag en donderdag in de Staver in Sommelsdijk. Het is mogelijk om op iedere leeftijdsfase te starten met gymmen en turnen. Zo heeft Turn2Move ook een hele gezellige groep meiden van 12 jaar en ouder.

Gratis proefles

Kinderen die een keertje mee willen doen mogen een gratis proefles volgen, daarna kan men lid worden van de club door zich aan te melden. Stuur hiervoor van te voren een email zodat de club, in verband met de Corona maatregelen, op de hoogte is van de komst.

Informatie

Meer informatie over turnclub Turn2Move kunt u vinden op hun website www.turn2move.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@turn2move.nl of bellen naar 0187-487513.

Uit de krant