Op gepaste afstand overhandigen Jan Verhage (rechts) en Flip Bokelaar (links) een puzzelboekje aan Jan Looij. De boekjes worden verspreid over de verschillende vestigingen van CuraMare.
Op gepaste afstand overhandigen Jan Verhage (rechts) en Flip Bokelaar (links) een puzzelboekje aan Jan Looij. De boekjes worden verspreid over de verschillende vestigingen van CuraMare.

Rotary schenkt puzzelboekjes voor bewoners zorgcentra

Algemeen 876 keer gelezen

OUDE-TONGE - Vertegenwoordigers van Rotary Goeree-Overflakkee leverden vrijdag bij Ebbe en Vloed een aantal puzzelboekjes af. De boekjes zijn bestemd voor de bewoners van de verschillende woonzorglocaties van CuraMare en de patiënten van het ziekenhuis in Dirksland.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Voor dit jaar had de Rotary Goeree-Overflakkee verschillende activiteiten op het programma staan. Zo zou in mei een grote bijeenkomst voor alle Rotary-afdelingen uit het district Zuidwest-Nederland op het eiland worden gehouden, maar die is vanwege de corona-crisis afgelast, evenals het wielerevenement de GO Classic. “Toch wilden wij iets doen in deze coronatijd”, aldus Jan Verhage van de Rotaryclub. “Deze keer niet voor verzorgend en verplegend personeel, maar voor de bewoners van de zorglocaties en de patiënten van het ziekenhuis”. In overleg met CuraMare werd besloten om een puzzelboekje te maken. De Rotary heeft 1000 exemplaren van het boekje laten drukken en vrijdagochtend werd het eerste exemplaar overhandigd aan Jan Looij, teammanager van Ebbe en Vloed. Hij ontving het boekje met puzzels uit handen van Jan Verhage en Flip Bokelaar van de Rotary.

Goed van pas

Looij noemde het “een prachtig initiatief” wat in deze periode goed van pas komt omdat veel mensen in de woonzorglocaties heel eenzaam zijn en dit geldt vooral voor de bewoners van de appartementen. Zij mogen geen bezoek ontvangen en mogen natuurlijk ook niet naar buiten “dat komt juist in de appartementen hard aan”, aldus Jan Looij. Het puzzelboekje kan dan de eenzaamheid wat verlichten. De welzijnswerkers van de zorglocaties doen er alles aan om de bewoners wat verstrooiing te bieden door wat activiteiten met hen op hun appartement te doen, maar ze kunnen natuurlijk niet overal tegelijkertijd zijn.

Rotary Goeree-Overflakkee ‘vierde’ zaterdag haar 65e verjaardag. Van een echt feest zal het voorlopig niet komen maar de organisatie blijft zich natuurlijk wel - binnen de RIVM-regels - inzetten voor eilandelijke goede doelen.

Uit de krant