Afbeelding

Saamhorigheid in Dirkslandse straten op Koningsdag

Algemeen 377 keer gelezen

DIRKSLAND - Normaal gesproken is Dirksland tijdens Koningsdag, met zijn Oranjepop en braderie, het drukst bezochte dorp van Goeree-Overflakkee. Maar dit jaar pakt dit door de Corona crisis heel anders uit.

De Dirkslandse Oranjevereniging vroeg via social media en de regionale kranten om allerlei activiteiten binnenshuis of in je buurt te ondernemen. Hieraan gaven de bewoners van de Molenzicht in Dirksland graag gehoor.

Op initiatief van buurtbewoners werd er voor de kleinsten een ‘alternatieve’ Koningsspelen georganiseerd. Via een brief werden kinderen uit de buurt uitgenodigd om kwart voor 10 te verzamelen op het pleintje in de straat. Voor het spelen van de 10 verzonnen spelletjes moesten de kinderen zelf materialen meenemen, dit om mogelijke kruisbesmetting te voorkomen. Een leuke groep kinderen en ouders kwamen in oranje tenues opdagen.

Als eerste werden de spelregels en voorwaarden van de RIVM doorgenomen om vervolgens luidkeels het Wilhelmus te zingen en na een warming-up aan de Koningsspelen te beginnen.

Van koekhappen tot ringgooien kwam aan bod. Aan de lachende gezichten en vrolijke kreten van de kinderen kon je zien en horen dat er erg genoten werd. Kinderen, ouders en omwonenden hielden zich goed aan de regels en ondanks dat dit een speciale editie van de Koningsspelen was, was dit er een om niet te vergeten.

Uit de krant