DVV'09 viert het kampioenschap (Foto: Rene Hanenberg).

DVV’09 wint kampioenswedstrijd en promoveert naar 3e klasse

Algemeen 478 keer gelezen

DIRKSLAND - DVV’09 is na een prachtige overwinning op FIOS kampioen geworden in de 4e klasse I. Hiermee dwingt de Dirkslandse ploeg van het duo John Kleijn en Ruud Wiltschut rechtstreekse promotie af naar de 3e klasse. DVV’09 was heer en meester in Achthuizen en creëerde veel kansen. De thuisploeg had het volledig aan doelman Van der Zant te danken, dat het heel lang 0-0 bleef. In de 75e minuut werd de ban gebroken door Van der Veer en ontplofte het Dirkslandse publiek. Van Putten maakte in de absolute slotfase het feest compleet.

Gesteund door een enorme supportersschare en prachtig vuurwerk leken de Dirkslanders weinig last van spanning te hebben en gingen meteen op zoek naar de openingstreffer. Van Dam was de eerste die heel dicht bij een doelpunt was, maar zag zijn poging van dichtbij gekeerd worden door Van der Zant. FIOS speelde erg teruggetrokken en liet het initiatief volledig aan DVV. Eenmaal kwamen ze gevaarlijk in de buurt van Hanenberg die uitstekend optrad toen hij plots oog in oog met Buijs stond. DVV bleef geduldig zoeken naar een doelpunt en creëerde legio kansen. Telkenmale was doelman Van der Zant een sta-in-de-weg, hij zorgde er hoogstpersoonlijk dat met de brilstand de rust werd bereikt.

Het spelbeeld in de tweede helft was niet veel anders. DVV voerde de druk nog meer op en iedereen voelde dat een doelpunt niet uit kon blijven. Een kwartier voor tijd ging het dak er dan eindelijk af in Achthuizen. De uitblinkende doelman liet zich verrassen door de goed doorjagende De Geus. Via een carambole kwam de bal voor de voeten van Van der Veer, die voor open doel met dit buitenkansje wel raad wist. De ontlading en feestvreugde die na dit doelpunt volgde was groot. Na ook nog een gemiste strafschop zette de vijf minuten voor tijd Van der Veer na een fraaie actie de 0-2 op het scorebord zette. Toen was iedereen ervan overtuigd dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen. Trainer John Kleijn benutte vervolgens zijn wisselmoment optimaal om zoveel mogelijk jongens nog minuten te gunnen in deze kampioenswedstrijd. In de 90ste minuut bekroond Van Putten zijn invalbeurt nog met een schitterende treffer (0-3). Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. Iedereen vloog elkaar in de armen, tranen vloeiden en de supporters vierden het kampioenschap mee op het veld. De officiële kampioensschaal werd uitgereikt door voorzitter Rob van Gils, waarna een prachtig kampioensfeest werd gevierd.

Aanstaande zaterdag wacht de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Abbenbroek. De aftrap is om 14.30 uur. Dan zijn er ook de nodige festiviteiten, “want genieten is iets wat we na zo’n historische gebeurtenis echt moeten doen”, aldus een trots DVV’09.