Op de foto: een cliënt en verzorger van D'n Duyt op de duofiets. Achter hen: Flip Bokelaar en Jan Verhage van de Rotary.
Op de foto: een cliënt en verzorger van D'n Duyt op de duofiets. Achter hen: Flip Bokelaar en Jan Verhage van de Rotary.

Duofiets voor D’n Duyt

Algemeen 479 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Begin april ontving activiteitencentrum D’n Duyt in Middelharnis een duofiets. Het bedrag voor de aanschaf is mede mogelijk gemaakt door een grote bijdrage vanuit de GO-Classic 2021. De organisatie van de GO-Classic is in handen van de stichting GO-Classic. Deze stichting maakt deel uit van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee. Het activiteitencentrum is erg blij met de fiets en inmiddels zijn er al aardig wat kilometers afgelegd.

AC D’n Duyt is een locatie van Gemiva waar dagbesteding wordt geboden aan mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. De cliënten wonen thuis bij ouders of in een woonvoorziening en komen tussen 9.00 en 16.00 uur naar AC D’n Duyt. De aangeboden activiteiten sluiten aan bij de interesse en hulpvragen van de cliënten. Een van die hulpvragen is bijvoorbeeld meer bewegen en wat is er leuker om dit met behulp van een duofiets te kunnen doen. Veel van de cliënten kunnen niet zelfstandig naar buiten en zijn niet verkeersveilig. Zij zitten veel binnen en bewegen weinig. Door het fietsen op de duofiets verbeteren zij hun conditie en behouden of verbeteren ze de spierkracht. Het mooie van deze fiets is dat de cliënt op zijn eigen niveau mee kan trappen en kan genieten van het buiten zijn. Ook het een-op-een contact met de begeleider op de duofiets is fijn. “Even de aandacht voor je alleen, een praatje maken of soms gewoon even samen zingen als je blij bent. Onderweg zwaaien naar bekenden die je tegenkomt of even stoppen bij de dieren in de wei, allemaal dingen die voor ons zo van zelf sprekend zijn, maar voor onze cliënten zo waardevol zijn omdat ze (volledig) afhankelijk zijn van anderen. Gelukkig hebben wij enthousiaste vrijwilligers die graag een rondje met de cliënten gaan fietsen”, aldus de medewerkers van AC D’n Duyt. Belangstellenden voor vrijwilligerswerk worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met het activiteitencentrum.

Uit de krant