Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nieuws uit de bibliotheek

Algemeen 394 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEEIn de zeven vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta worden elke maand tal van interessante workshops, lezingen, spreekuren, films en jeugdactiviteiten georganiseerd. 

De komende weken staan er leuke activiteiten op het programma. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bzhd.nl of bij de balie in één van de vestigingen.

Biebcollege schilder Jan van Os
Dit biebcollege gaat over het verhaal van schilder Jan van Os. Van Os, geboren in 1977 in Middelharnis, is vooral bekend geworden door zijn bloemstillevens, maar hij maakte ook landschappen en zeegezichten. De schilderijen van Van Os hangen vandaag de dag in toonaangevende musea in Europa en daarbuiten. Maak kennis met zijn kunst in dit biebcollege op dinsdag 19 april van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Ouddorp. Toegang voor leden is 5 euro en voor niet-leden 7,50 euro.

Taalcafé
Bij het Taalcafé staat het beter leren spreken in het Nederlands voorop. Iedere week wordt er over een ander onderwerp gepraat of een taalspel gespeeld. Zo leren bezoekers snel de Nederlandse taal toe te passen in dagelijkse situaties. Iedereen die beter Nederlands wil leren spreken, is van harte welkom in het Taalcafé in Bibliotheek Middelharnis. Elke donderdag van 13.15 tot 14.45 uur kan iedereen gratis deelnemen. Graag van tevoren aanmelden via digitaalhuis-go@bzhd.nl of 06 2550 8991.

Cursus Klik & Tik laptop
De cursus Klik & Tik is er voor iedereen die handiger wil worden met de laptop. Tijdens de cursus leren de cursisten aan de hand van een oefenprogramma stap voor stap hoe de laptop en internet werken, hoe je formulieren invult en websites leest. De cursus is in Bibliotheek Middelharnis, bestaat uit acht lessen en start op vrijdag 22 april van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis. Graag van te voren aanmelden via digitaalhuis@go@bzhd.nl of telefonisch via 06 25508991. Het is ook mogelijk om aan te melden bij de balie in de bibliotheek.

Uit de krant