Anneke en Kees Lambert met de 650 bossen tulpen.
Anneke en Kees Lambert met de 650 bossen tulpen.

Tulpen voor en door bewoners van Oude-Tonge

Algemeen 841 keer gelezen

OUDE-TONGE – Met het oog op Koningsdag en vanwege de coronatijd kregen alle 70-plussers van Oude-Tonge afgelopen zaterdag een bos oranje tulpen aangeboden. Een mooie spontane samenwerking tussen de kerken, stichtingen en diverse verenigingen van het dorp. Ongeveer 76 vrijwilligers van de betrokken partijen brachten de 650 bossen bij de mensen thuis.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Het idee kwam van Kees Lambert, die door de firma Dogterom Flowerbulbs tulpen aangeboden kreeg voor zijn personeel. Kees trok daarop de stoute schoenen aan en vroeg het bedrijf of ze misschien ook genoeg hadden voor alle 70-plussers van het dorp. Dat kon en zo ging de bal aan het rollen. “Ik wilde er een echt dorpsgebeuren van maken”, zegt Kees, “en dus heb ik de kerken, stichtingen en een aantal verenigingen benaderd om te participeren. Iedereen deed meteen enthousiast mee. Arnoud Dullemond van Dukreuk zorgde belangeloos voor de kaartjes en de firma Bové zorgde voor de verpakkingen. Het getuigt van een geweldige saamhorigheid en dat maakt me echt trots op dit dorp. Samen met Joke Jongejan werd in rap tijd een lijst met adressen samengesteld en werden er looproutes uitgezet voor de vrijwilligers. In ruim een week tijd was alles geregeld.”

Kees hoopt dat deze actie ook andere mensen inspireert om wat voor anderen te doen en zich te melden als vrijwilliger voor bijvoorbeeld de stichting Zijn. “Het geeft zoveel voldoening”, weet hij. "Ik zie dat ook hier thuis. Echtgenote Anneke en dochters Maaike en Eline maken af en toe een pan soep en delen dan porties uit onder eenzame ouderen. Dat wordt enorm gewaardeerd. Weet je, het gaat uiteindelijk niet om dat bordje soep of het bosje tulpen, het gaat om het gebaar en het gevoel dat je mensen geeft dat ze niet vergeten worden in deze bijzondere tijd. Daar doen we het voor.”

Uit de krant