Afbeelding

Techweek basisonderwijs gestart bij RGO vmbo

Algemeen 327 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Op maandag 2 maart was de aftrap van de Techweek voor het basisonderwijs. 11 leerlingen van groep 7/8 van basisschool de Achtsprong uit Achthuizen kwamen langs bij RGO vmbo in Middelharnis voor een workshop bij het profiel Bouwen, Wonen en Interieur (BWI).

Op maandagmorgen kwamen ze enthousiast binnen om te leren van de docenten van BWI. Dat gaat er op zo'n grote school toch anders aan toe, zo blijkt al gauw. Ze mochten werken met het programma SketchUp en zelf een huis ontwerpen. Dat leverde uiteenlopende ontwerpen op, van klassiek tot futuristisch. Ook hebben ze allemaal een kistje in elkaar gezet en geschuurd. Sommigen waagden zich zelfs aan de troffel en mortel en metselden een muurtje.
Deze week komen nog 150 leerlingen langs bij RGO vmbo om een workshop te volgen. Ook op de basisscholen gebeurt er van alles rondom techniek. Zo vinden er workshops programmeren plaats door Freek de Vreede van Technieksucces. Ook zijn er gastlessen door ouders met een technisch beroep én vinden er bedrijfsbezoeken plaats bij diverse bedrijven op Goeree-Overflakkee.

De Techweek is een van de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van het programma Sterk Techniekonderwijs. Dit is een vierjarig programma waarin technisch onderwijs en technische beroepen gepromoot en versterkt worden, zodat er uiteindelijk meer kinderen kiezen voor de technische sector.

Uit de krant