Afbeelding

Meevaren op de reddingsboot tijdens tweede Havendag Ouddorp

Algemeen 532 keer gelezen

OUDDORP - Een gezellige sfeer, gunstige weersomstandigheden en een groot aantal bezoekers waren zaterdag kenmerken van de tweede Havendag rond en op de jachthaven van Watersportvereniging Goeree aan het Grevelingenmeer in Ouddorp. De stichting Havendag, met de bestuursleden Judith Oppermann, Jeanette v.d. Linde - Sinke en René Jansen had, met suppport van de watersportvereniging, uiteraard havenmeester De Bruijn en talrijke vrijwilligers, het evenement zorgvuldig voorbereid. Een feestelijk versiering van jachten omzoomde het geheel.

Door Jaap Ruizeveld

Voor belangstellenden was er een veelheid aan stands op de kade, met een grote variatie aan producten. Diverse instellingen, waarvan een aantal van de Zeeuwse buureilanden, vestigden aandacht op behoud van zeilschepen. Er werden oude ambachten gepresenteerd. Er was informatieve toelichting over de watersport in het algemeen en over de faciliteiten van de Ouddorpse haven in het bijzonder. Het voormalige vissershaventje met daaraan sinds een aantal jaren gekoppeld de nieuwe buitenhaven is populair bij de zeilers. Zo zelfs dat er wachtlijsten zijn om uiteindelijk een vaste ligplaats te kunnen binnenhalen.

Gevarieerd

Uiteraard waren stands en clubhuis volledig ingericht voor een lekker (vis)hapje, food en fruit en dorstlessende consumpties. Bij een dergelijk treffen hoort ook muziek. Het Flakkees Piratenkoor scoorde met hun songs en later op de dag waren er live optredens van Ray Martin en Ger Vos in het clubhuis. Het Watersportverband leerde de jeugd varen in kleine bootjes (Optimist on tours). En wat zou een Havendag zijn zonder de KNRM (kusthulpverlening) die met de Koningin Julianaboot bezoekers de kans bood voor korte rondvaarten. Uiteraard met inachtneming van alle voorzorgen, alle passagiers moesten een zwemvest dragen.

Promoten

"Het gaat er om onze haven en de activiteiten op deze locatie te promoten", vertelde Judith Oppermann. Ze had maar even tijd voor een gesprekje want voortdurend bleek dat de bestuurders van de stichting letterlijk flink aan de bak moesten. "Wij zijn blij dit evenement te kunnen organiseren dankzij veel ondersteuning en zeker die van onze sponsors", gaf Judith aan. Kinderen hapten een Zeeuwse babbelaar weg en de wat oudere jeugd en de vele toeristen en recreanten genoten van het spectaculaire gebeuren rond flyboarding met jetski's, pal voor het haventje.

Afbeelding

Uit de krant