Arjan Bolle, met zijn laatst behaalde prijzen, in de winkel van Bakkerij De Visser (foto: Hans Villerius). Op de foto-inzet het door hem bereide Driekoningenbrood, waarmee hij hoog scoorde.
Arjan Bolle, met zijn laatst behaalde prijzen, in de winkel van Bakkerij De Visser (foto: Hans Villerius). Op de foto-inzet het door hem bereide Driekoningenbrood, waarmee hij hoog scoorde.

Jonge bakker valt regelmatig in de prijzen

Algemeen 323 keer gelezen

DIRKSLAND – Met zijn 18 jaren heeft de nog jeugdige bakker Arjan Bolle uit Oosterland al meerdere successen op zijn naam staan. Naast een aantal bekers die hij op bakkerswedstrijden al won, heeft hij daar recentelijk nog een tweetal aan toegevoegd. In februari werd hij kampioen tijdens een vakwedstrijd in de regio West, zodat hij door mocht naar het landskampioenschap, dat op 24 april jl. werd gehouden, en daar eindigde hij als derde.

In de richting brood en banket heeft Arjan zijn opleiding inmiddels voltooid, aan het Albeda College, maar doordat nog niet zo lang geleden een tarwe-allergie zich bij hem manifesteerde, zag hij zich genoodzaakt een andere koers te kiezen. Hoewel juist broodbakken zijn passie is, lijkt de banketbakkerij een passend alternatief te zijn. Dat betekent echter wel dat hij hiervoor opnieuw een opleiding moest beginnen. Daarvoor loopt hij nu stage bij Bakkerij De Visser te Dirksland, die gescheiden ruimten heeft om brood en banket te bereiden. Daardoor komt hij nauwelijks meer in aanraking met tarwebloem en blijven de klachten zo goed als weg. Toch heeft hij voor het landskampioenschap zich nog aan het brood gewaagd. Daar was hij zich al langere tijd op aan 't voorbereiden, zodat hij dit toch graag afmaakte. En met succes. Met ondersteuning van Bakkerij De Visser, van wie hij de meer specifieke grondstoffen mocht gebruiken en de receptuur voor een luxe en overheerlijk Driekoningenbrood, scoorde hij met een derde plaats op landelijk niveau opnieuw hoog. "Zo'n opsteker kun je best gebruiken hoor, nadat je eerst dacht dat 't hele bakkerswerk niets meer zou worden. Het geeft op zo'n moment iets van: je kunt 't tóch", zegt Arjan, die blij is met de ondersteuning die hij van de Dirkslandse bakkerij ondervond. "Dat was super. Als je weet dat ze achter je staan, presteer je gewoon meer".

Arjan Bolle, met zijn laatst behaalde prijzen, in de winkel van Bakkerij De Visser. Op de foto-inzet het door hem bereide Driekoningenbrood, waarmee hij hoog scoorde.

Uit de krant