Angélique van der Loo met de jury.
Angélique van der Loo met de jury.

Succes Fotoclub Rarekiek

Algemeen 522 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Op de jaarlijkse Fotowedstrijd voor fotoclubs in Zuid-Holland, de Joop van de Weteringwedstrijd, behaalde de Rarekiek de tweede plaats. Een mooie uitslag met vier foto's van Angélique van der Loo, Hans Groenendijk, Jaap Peeman en Theo Mastenbroek bij de beste twintig.

Voor Angélique bleef het daar niet bij: ze behaalde de prijs voor de beste foto. Zestien clubs leverden ruim 300 foto's in waaruit een deskundige jury bestaande uit Simon Ophof en Hans Brongers een keuze maakte.

In Papendrecht werden de ingezonden foto's onder grote belangstelling door de jury besproken. De jury besprak de foto's heel zorgvuldig en gaf goed en opbouwende kritiek. Hans fotografeerde een absurd tafereel in zwart-wit, duidelijk gemanipuleerd. Jaap scoorde met een heel sterk portret van een man met zijn hond in de volkstuin, recht en direct gemaakt. Theo had een foto in zwart-wit van een net op het strand, eenvoudig sterk en grafisch. Op de foto van Angélique zien we een oudere man en een wat jongere dame die samen onderweg zijn. De jury: "De lijnen in de foto werken allemaal mee om de suggestie van beweging te benadrukken. Je word meegezogen in de foto. Je komt als het ware in het voertuig erbij te zitten, je maakt het mee"
"Een fantastische plaat en een terechte winnaar", aldus de juryleden.

Vanaf 30 november tot 15 december kunt werk van de leden van "De Rarekiek" zien op hun tentoonstelling in het Diekhuus in Middelharnis, Zandpad 7, dagelijks tussen 10 en 22 uur, niet op zondag. Gratis toegang.

De inloopavond voor belangstellenden onder leiding van Joep Luijckx was een succes. Op 29 januari organiseert de club weer zo'n avond.

4 december is Rob Boehle als gastspreker en op 11 december is de laatste eigenwerk bespreking van dit jaar. de clubavonden worden gehouden in Het Diekhuus in Middelharnis op vrijdagavond.

Info op www.rarekiek.nl

Uit de krant