Afbeelding

De klant keer op keer verrassen

Algemeen 837 keer gelezen

"Kwaliteit staat bovenaan bij ons", zegt Arjanne Hameeteman. "Maar we houden het ook graag betaalbaar. Ook in het eetgedeelte van onze zaak kun je hier met je gezinnetje relatief goedkoop eten. Niet gek, want vis is gezond."

Visspecialist Hameeteman in Ouddorp heeft begin 2015 een enorme metamorfose ondergaan. Arjanne en haar man Hans besloten een jaar eerder dat het roer om moest, nadat ze de ruim zestig jaar geleden gestichte speciaalzaak met z'n tweeën voortzetten. "Er was een frisse wind nodig. Het bedrijf had te lang stilgestaan."

Van het pand aan het huidige Plein 215 bleven alleen de muren en het dak overeind. Alles ging op de schop, inclusief het interieur. "We hebben ook meer aandacht voor de scholing en bijscholing van het personeel, zodat we de klant goed kunnen adviseren. Dat mag de klant ook van ons verwachten. Net zoals verse producten en een breed assortiment."

Dat assortiment bestaat uit verse vis, voor een groot deel afkomstig uit Stellendam, gerookte vis, salades, broodjes en kant-en-klaarmaaltijden. "Onze gerookte paling is een begrip. Het roken gebeurt bij ons nog op authentieke wijze, met eikenhout in een vat", zegt Arjanne. "Van de salades en kant-en-klaarmaaltijden maken we 98 procent zelf. Daar onderscheiden we ons mee, de klant ziet dat. Het is belangrijk dat we achter onze producten staan. Als de mosselen helemaal in het begin van het seizoen maar 23 procent vlees hebben, dan verkopen wij ze niet. Dan wachten we liever twee weken en kunnen we wél een goed product aanbieden." Onder andere kreeften en oesters zwemmen rond in de leefbak met Oosterscheldewater, die een prominente plaats in de zaak inneemt. De klant kan zelf kiezen.

De frisse wind, die Arjanne en Hans voor ogen hadden, is inderdaad gaan waaien bij Visspecialist Hameeteman. "We zijn continu aan het vernieuwen en bezig nieuwe recepten en acties te ontwikkelen. We willen de klant constant prikkelen en keer op keer verrassen. Daar komt nog bij dat alles kan bij ons. Niets is te gek, nee verkopen we niet."

De zaak presenteert zich voorts als duurzaam. Zo vindt de bereiding plaats aan een HR-bakwand, is het pand voorzien van ledverlichting en zijn een eigen verpakkingslijn (geen plastic meer, maar een speciale soort karton) en een eigen koeltas in voorbereiding. De komende maanden staat er heel wat te gebeuren: op 30 november presentatieavond met kerstpakketten, op 11 december een kerstproefavond, beide in samenwerking met buurman Jumbo Sperling, en de verkoop van vis in de wintersportgebieden. Duidelijk: Visspecialist Hameeteman is volop in beweging.

Uit de krant