Afbeelding

Innoverende producent van glas en kozijnen

Algemeen 605 keer gelezen

Het is hard gegaan met Goemaat Glas. Het bedrijf begon in 1987 als eenmanszaak. Jan Goemaat kocht glas en kunststof kozijnen kant-en-klaar in om ze vervolgen te leveren en te plaatsen. Een kleine dertig jaar later is het een zaak met drie vestigingen en vijftig man personeel. Goemaat Glas, nu geleid door Jan en zijn zoon Martijn, koopt niet meer kant-en-klaar in maar produceert zelf kunststof kozijnen en glas. Dat gebeurt met behulp van een ultramodern machinepark, dat de laatste jaren flink is gegroeid.

"Wij zijn gespecialiseerd in gevels. In de breedste zin van het woord", vertellen Jan en Martijn. "Van te verbouwen woningen tot projectmatige nieuwbouw, inclusief utiliteitsbouw, worden onze producten toegepast. We zijn gegroeid doordat we zelf produceren en zo een slag hebben kunnen maken op het gebied van kwaliteit en flexibiliteit. We kunnen snel schakelen en dus ook vlot inspelen op wat de markt vraagt." Goemaat Glas, dat de leuze 'glashelder' hanteert, heeft drie takken die samen een totaalpakket voor de gevel omvatten. Naast glas, voor interieur en exterieur, gaat het om kunststof en aluminium kozijnen. Het glas en de kunststof kozijnen produceert het bedrijf in Goedereede, de aluminium kozijnen (en andere producten als veranda's, gevels en daken) bij SKM in Roosendaal. De derde vestiging van Goemaat Glas bevindt zich in Goes en heet Venestra. Venestra is een specialist in kozijnen, serres, overkappingen in kunststof en aluminium en beglazing. Op alle drie de locaties is een showroom. Daarnaast bevoorraadt het bedrijf een dealernetwerk en levert het halffabricaten aan de industrie. "Ruiten van 25 millimeter voor schepen leveren we ook."

Het bedrijf zit niet stil. Het is constant bezig met het verder ontwikkelen van de producten. Zowel qua vorm en uiterlijk als qua isolatiewaarde. Het investeren in een breed en geavanceerd machinepark hoort daarbij. Onlangs is in Goedereede nog een nieuwe machine geplaatst, die Goemaat Glas speciaal in Italië heeft laten bouwen.

Meer en meer wordt het bedrijf gezien als partner van bouwers, VVE's, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Een partner die voorafgaand aan een bouwproject adviseert en meedraait in het bouwteam. Dat versoepelt het proces. Het is het succesverhaal van de timmerman die voor zichzelf begon en zijn bedrijf liet uitgroeien tot een innoverende producent van kwaliteitsproducten. Hoe dat lukte? Door een goed oog voor de markt te hebben, door gecontroleerd te investeren en betrouwbaar te zijn. "Gewoon normaal blijven doen en te werk gaan als een goed rentmeester."

Uit de krant