Afbeelding

Fascinerend uitzicht over het Grevelingenmeer

Algemeen 981 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Donderdagmiddag 4 juni zullen honderden genode gasten zich opmaken voor de feestelijke openingsverklaring - door wethouder Arend-Jan van der Vlugt - van Beachclub Werelds aan het strand. Locatie: De Punt West in Ouddorp. In dit duingebied is het nieuwe Punt-West Hotel & Beachresort gerealiseerd met 72 strandvilla's, 20 luxe hotelsuites en talrijke extra voorzieningen. Door hun ontwerp opgaand in de natuurlijke omgeving. Matthijs Zeelenberg, geestelijk vader, concept-ontwerper en Marco Bijdevaate (DPP Vastgoed) projectontwikkelaar, leidt ons, samen met eigenaar-directeur Michel Schreuders, rond in het imponerende complex aan de vooravond van de opening. Met zijn compagnon Joost Maarschalkerweerd (executive chef) vormt Schreuders het duo drijvende krachten achter Werelds aan het strand, waar 35 personen werkzaam zijn in fulltime en parttime functies.

Door Jaap Ruizeveld

De duurzaam gebouwde en trendy Beachlub aan het Grevelingenmeer richt zich op gasten van alle leeftijden die prijs stellen op luxe en kwaliteit, zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen. Een week-verblijf in het hotel & beachresort komt op een bedrag vanaf 2200 euro. Het complex oogt chique, uitnodigend en is aantrekkelijk toegankelijk. Het warme familiegevoel staat voorop. Iedereen is er, het gehele jaar door, hartelijk welkom. Dat is de uitnodigende boodschap.

Michel Schreuders is horecaondernemer pur sang met passie voor het verwennen en entertainen van zijn gasten. Steeds creatief en doorlopend op zoek naar vernieuwing en innovatie. Hij is al geruime tijd ook succesvol eigenaar van horecavestigingen als grandcafé en restaurant Werelds Aan de Kade in Oud-Beijerland (geleid door zijn partner Miranda) en lunchroom Werelds InSide en Catering (bij Tieleman Keukens) in Middelharnis.

Testfase

Het duo Schreuders - Maarschalkerweerd zet in op perfectie. Dat betekende het uitfilteren van eventuele kleine onvolmaaktheden in het concept voorafgaand aan de publieke openstelling van de beachclub op 6 juni. Via Facebook zijn uit 7000 likes enkele honderden gasten uitgenodigd die aan een testsessie mochten deelnemen. Via een vragenlijst gaven zij concrete antwoorden over o.a. het menu, de ambiance, personeel en bediening en wijn - en drankenkaart. Met als uitdrukkelijk verzoek "Spaar ons niet, wees open, kritisch en eerlijk. Immers dan alleen kunnen wij zaken verbeteren als u ons concreet aangeeft wat er eventueel niet goed is". Het leverde het management van de beachclub gewenste informatie op.

Belangstelling

"Het was een megaklus. Een huzarenstukje. De afgelopen 12 weken is dit complex uit het niets opgebouwd", vertelt Michel Schreuders. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de gewenste invulling. De belangstelling voor ons project is nu al enorm groot. Er zijn al bruiloften geboekt tot april 2017. De ambiance is uiteraard grandioos. Waar kun je trouwen in een - drijvend eilandpaviljoen - in de Grevelingen?" Of aanleggen met je jacht aan een 120 meter lange steiger, pal voor de beachclub. Schreuders verwacht per jaar 40.000 tot 50.000 gasten te mogen ontvangen. "Wij bieden op deze unieke locatie op een privé-eiland een groot aantal faciliteiten zowel voor de zakelijke- als voor de particuliere markt. Overnachtingen in een 4-6 personen villa of 2-persoonshotelsuite. Voor feestelijkheden, het vieren van een jubileum of verjaardag of zakencontact: Beachresort Werelds aan het strand zal zijn gasten in de watten leggen", verzekert Michel Schreuders. "Ons spectaculaire horeca-concept met internationale allure is uniek in Nederland".

Mediakit

In een informatieve brochure (mediakit) staan de faciliteiten verder uitgebreid vermeld. Van gratis Wi-Fi, gratis parkeergelegenheid (320 plaatsen) met oplaadpunten voor elektrische auto's tot zalen voor meetings, workshops, seminars en trainingen. Voorzien van alle gewenste faciliteiten. En uiteraard worden ook de ruime ontbijt-, lunch- en dinermogelijkheden genoemd. Grote zorg is besteed aan de kwaliteit van de terrassen waar men zich, met een blik op de Grevelingen, in Zuid-Franse sfeer zal voelen. Er is zelfs een unieke voorziening - een buiten airco - aangebracht, die het extra aangenaam maakt bij verblijf op tropische dagen. De tevredenheid van de gast staat bij de beachclub op alle onderdelen nummer één.

Eerste indruk

"De locatie en uitstraling van Werelds aan het strand op het terrein van Punt-West Hotel & Beachresort wekken al snel het gevoel van exclusiviteit bij gasten. Projectontwikkelaar Zeelenberg zegt dat het binnenkomen alleen al voor bezoekers een verpletterende indruk geeft en emoties losmaakt. Een fascinerend uitzicht over de Grevelingen. Het imposante gebouw met bij de entree de receptiebalie, bar en het restaurant, kenmerkt zich door een stoer, warm en sfeervol interieur. Het oogt robuust. Boven de bar hangen zes grote koperen biertanks met een capaciteit van elk duizend liter.

Glazen wijnkelders

Opvallend detail is dat er onder de twee trappen die naar de vide leiden twee geconditioneerde glazen wijnkelders zijn gebouwd elk met 400 flessen, respectievelijk rode en witte wijn. Bij de indeling van ruimen zijn verschillende zithoogten aangebracht hetgeen een speciaal effect geeft.Tafels, eetkamerstoelen, barkrukken en loungebanken zijn speciaal voor Werelds aan het strand ontworpen. Aan beide zijden van de entree liggen de afzonderlijke ruimten (club Oost en club West). Op de verdieping zijn er multifunctionele ruimten met hangend terras. Uitzicht biedend over de Grevelingen. Aan de voorzijde van het gebouw zijn er wandelpaden en waterpartijen. Aan de zijkant een drietal meditatiepaviljoens. Marcel Schreuders en Joost Maarschalkerweerd en hun team tellen af tot het openingsmoment. Er heerst een gezonde 'wedstrijdspanning'. Met de wetenschap dat men vanaf dag één zich volledig moet inzetten alsof er een finale wordt gespeeld. Leiding en team zijn er klaar voor.

Uit de krant