Afbeelding

Cursisten verrassen Klaasje de Waard

Algemeen 460 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Een complete verrassing was het zaterdagmiddag voor mevrouw Klaasje de Waard van het Oost-Voorgors in Middelharnis, toen zij nietsvermoedend met haar man Jaap binnenstapte in cultuurcafé 'De Overkant' aan de Dijkstelweg in Ouddorp om er een kopje thee te drinken. Al heel snel bleek dat zij, met medeweten van haar echtgenoot, naar deze locatie met theetuin was gelokt. Surprise. Een high tea, aangeboden door tientallen dames die in de afgelopen 20 jaar bij Klaasje de Waard thuis, in groepjes van 5, opleidingen volgden, certificaten behaalden en zich bekwaamden. Bijvoorbeeld tot coupeuse. "Wij kregen - onder fantastische begeleiding en in een uiterst gezellige sfeer -naailessen bij Klaasje", vertelt één van de dames.

Begin dit jaar gaf Klaasje de Waard (64) - die zelf opgeleid werd bij modevakschool Ensaid - aan, dat zij in december met haar lessen wilde stoppen. Die vooraankondiging gaf de cursisten ruime gelegenheid om te switchen, elders zich aan te melden voor een vervolgopleiding. Zomaar afscheid nemen, dat is er natuurlijk niet bij als je het steeds - en al zolang - met elkaar goed kunt vinden, het gezellig hebt en vooral goed wordt begeleid en opgeleid. Daarom hadden de dames onderling deze surprise georganiseerd als blijk van waardering.

En echtgenoot Jaap, die bij de lessen van zijn echtgenote thuis veel aanknopingspunten vond om over tal van onderwerpen met de cursisten te praten, deelde uiteraard in het afscheidsfestijn. Heerlijk waren die sociale contacten, zegt Jaap. De dames-cursisten kwamen niet alleen van het eiland. Ook uit Zeeland (Bru) en andere delen van Zuid-Holland. "Ik zal het stellig missen", bekent Klaasje, maar het is een mooie tijd geweest. Dan moet je tevreden zijn en durven stoppen. Ter afsluiting van de geslaagde bijeenkomst zaterdag nog even in de fraaie theetuin op de foto. Wie had dit moment nu willen missen?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Uit de krant