Afbeelding

Bij Intermezzo wordt al vijftig jaar gevolleybald

Algemeen 366 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Dit jaar viert volleybalclub Intermezzo haar vijftigjarig bestaan met verschillende activiteiten op vrijdag 11 en zaterdag 12 september.

In oktober 1965, bijna 50 jaar geleden, is volleybalclub Intermezzo opgericht. Dhr. H. Bisschop werd de eerste voorzitter en mevrouw M. Campfens (†) de eerste secretaresse. Zij waren de allereerste leden van Intermezzo. In deze begintijd van de vereniging moesten alle materialen zoals netten en ballen nog geleend worden van andere sportverenigingen. V.C. Intermezzo begon met een meisjesteam, onder leiding van dhr. Bisschop. In 1966 werd V.C. Intermezzo toegevoegd tot de competitie van district Rotterdam, onder dispensatie (aangezien het wedstrijdzaaltje niet groot genoeg was). Dit kon door middel van een succesvol pleidooi door de secretaresse, gehouden op het districtskantoor in Rotterdam. Later in 1967 werd een herenteam gevormd, mede dankzij dhr. P. Bal. In 1969 ging het herenteam ook competitie spelen. De volleybalteams behaalden aanzienlijke successen. De dames hebben zelfs 2e divisie gespeeld en het junioren jongensteam is Nederlands kampioen geworden. Een ander hoogtepunt was dat het junioren-meisjesteam mocht spelen in een voorwedstrijd van de interland Nederland - Brazilië in een uitverkochte Rotterdamse sporthal.

Intermezzo heeft vervolgens vele jaren in haar "eigen" sportaccommodatie gespeeld, de Olympiahal te Middelharnis, op de locatie van de middelbare school Prins Maurits. Tegenwoordig spelen de teams de thuiswedstrijden in Recreatiecentrum De Staver. Weliswaar geen eigen accommodatie, maar inmiddels de vaste thuisbasis van de club. VC Intermezzo heeft op dit moment 2 herenteams, 2 damesteams, 4 recreanten groepen/teams, A-, B- en C-jeugdteams en 2 CMV (mini) groepen. Met ruim 160 leden een flinke sportclub op Goeree Overflakkee, waar iedereen welkom is met of zonder ervaring met volleyballen.

Vrijwilligers

Intermezzo is groot geworden dankzij de vele leden, die zich altijd gezamenlijk en vrijwillig hebben ingezet voor hún club. Plaatselijk, regionaal en zélfs landelijk. Die inzet was er vroeger altijd al met veel enthousiasme en nu nog steeds. Dankzij de vrijwilligers kan de club doorgaan met het organiseren van alle wedstrijden, trainingen, toernooien en activiteiten voor senioren en jeugd. Het 50-jarig bestaan heeft VC Intermezzo natuurlijk ook te danken aan haar sponsoren. Veel bedrijven, groot en klein, lokaal en (inter)nationaal, hebben de club financieel willen bijstaan. Door hun financiële steun waren en zijn er nog steeds mogelijkheden om te beschikken over goed materieel en sportkleding en kunnen er extra activiteiten voor de jeugd en senioren worden georganiseerd. Voorbeelden van deze extra activiteiten zijn het jaarlijkse jeugdtoernooi, bedrijven volleybaltoernooi en het beachvolleyballen op het Diekhuusplein of het strand bij Ouddorp.

Jubileumactiviteiten

Vrijdag 11 en zaterdag 12 september staan geheel in het teken van het jubileum. Dat weekend worden de verschillende jubileumactiviteiten georganiseerd voor de oud- én huidige leden van de club. Waar vrijdagavond 11 september voor alle jeugd gereserveerd is, zal de Staver op zaterdag 12 september voor de senioren, regulier en recreatief, beschikbaar zijn. De (hernieuwde) kennismaking en ontmoeting tussen oude en huidige leden staat hier centraal. Naast een groot volleybaltoernooi in de middag is er 's avonds een feestelijke reünie georganiseerd, waarop al veel respons is gekomen. Er zijn ruim 800 (oud-)leden benaderd voor de reünie, waarvan ruim een kwart zich al heeft ingeschreven. De jubileumcommissie hoopt echter op een nog grotere opkomst en wil daarom hierbij nogmaals een oproep doen aan de (oud-)leden om zich in te schrijven voor het 50-jarig jubileum. Inschrijven kan nog tot uiterlijk 31 augustus, want daarna moeten alle voorbereidingen definitief zijn geregeld.

Door technische omstandigheid kan het voorkomen dat (oud-)leden toch geen informatie of een persoonlijke uitnodiging per mail hebben ontvangen. Dat betreurt de jubileumcommissie enorm en daarom wordt er ook aandacht voor het jubileum gevraagd in de lokale media. Vanzelfsprekend zijn álle (oud-)leden van VC Intermezzo van harte welkom op het jubileum. Via de website, www.vcintermezzo.nl/jubileum kan alle informatie worden teruggevonden over het programma en overige details van de jubileumviering. Als men geen beschikking heeft over internet, mogen de (oud-)leden ook telefonisch contact zoeken met de voorzitter van de Jubileumcommissie, Pieter Bal, via telefoonnummer 06-24623645.

Uit de krant