Afbeelding

Oranjevereniging Oude Tonge fietst voor Ride for Hope

Algemeen 310 keer gelezen

OUDE-TONGE - Aanstaande zaterdag geeft voormalig profwielrenner en hersenkankerpatiënt, Teun van Vliet, het startschot voor de RideforHope wielertocht. RideforHope is een initiatief van Stichting STOPhersentumoren.nl. Zo'n 100 deelnemers, verdeeld over 18 teams, zullen aan de start verschijnen bij het UMC in Utrecht en allemaal hebben ze een flink bedrag opgehaald voor genoemde Stichting. Er doet ook een aantal Flakkeese teams mee, waaronder de Oranjevereniging uit Oude Tonge (OVOT). Wim Harteveld en Leo van Driel fietsen de tocht van 100 kilometer en dat doen ze uit sympathie voor hun mede 'oranjelid' Carmen Buijs-Kievit, die deze vreselijke ziekte onder haar leden heeft.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Carmen en haar man Sven zijn al vele jaren als vrijwilliger verbonden aan de Oranjevereniging. Helaas werd in 2011 bij Carmen een agressieve hersentumor ontdekt. Na vele kuren is in februari besloten om met de behandelingen te stoppen. Haar lichaam kon het niet meer aan. Ondanks haar ziekte bleef de nu 24-jarige Carmen altijd positief en hielp ze de afgelopen jaren nog, zo goed als ze kon, mee tijdens de Koningsdag. En dus wilde de Oranjevereniging graag iets terug doen voor het stel. Voorzitter Wim Harteveld hoorde over de wielertocht Ride for Hope en besloot samen met Leo van Driel hieraan mee te doen om zodoende geld in te zamelen voor de Stichting Stop hersentumoren. Een stichting die geld inzamelt om daarmee onderzoek te doen naar de genezing van kanker.

Geld inzamelen

"Voorwaarde was dat je minimaal 350 euro inlegt", vertellen de heren. "Dus moesten wij op zoek naar sponsors en donaties. Tijdens de Koningsdag hadden we een leuk fietsspel voor de deelnemers van de Kaoispeulen en we bedachten dat ook de toeschouwers, in ruil voor een gift, hieraan mee konden doen. Op de fiets kon je een 'elektronisch rondje' om het eiland doen. Dit sloeg heel goed aan. Vele mensen wilden dat wel eens proberen en die dag haalden we ruim 400 euro op. Daarnaast hebben we heel veel mailtjes rondgestuurd naar familie, vrienden en bedrijven met de vraag of ze ons wilden steunen en dat bracht het mooie bedrag van 700 euro op. In totaal hebben we nu 1138 euro opgehaald, ruim genoeg voor deelname, maar we hadden stiekem gehoopt op meer. Immers, tijdens de wielerronde in Oude-Tonge en na afloop van de avondvierdaagse hadden we het fietsspel in willen zetten om nog meer op te halen voor het goede doel. Helaas vielen die dagen letterlijk en figuurlijk in het water. Dus nu hopen we dat alle mensen die van plan waren om tijdens die evenementen mee te doen aan het fietsspel, alsnog hun donatie willen overmaken, zodat we een geweldige bijdrage kunnen overmaken aan de Stichting".

Uitrijden

Uiteraard moeten Wim en Leo zelf ook nog hun belofte aan Carmen inlossen door de wielertocht uit te rijden. Zaterdag om 11.00 uur klinkt het startschot bij het UMC in Utrecht. De deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden en Wim en Leo hebben gekozen voor de 100 kilometer. Deze tocht gaat van het UMC naar het VUmc Cancer Center Amsterdam en weer terug. Tussen alle activiteiten van de Oranjevereniging door hebben de heren flink kunnen oefenen. Leo wel wat meer dan Wim, die als voorzitter juist een zeer drukke tijd achter de rug heeft. "Maar ik ga hem uitrijden, hoe dan ook", verklaart de laatste optimistisch. "Dat hebben we immers beloofd en dat doen we ook. Hoe lang we erover zullen doen, weten we niet, maar het is gelukkig geen wedstrijd. Het gaat om het meedoen en natuurlijk om een mooi bedrag neer te tellen. De Stichting hoopt 100.000 euro op te halen en de teller staat nu op bijna 80.000. Het zou mooi zijn, als we dat met zijn allen kunnen bereiken".
Iedereen die de heren wil steunen en meer wil weten over de tocht en het doel kan een kijkje nemen op www.rideforhope.nl/Wim-Harteveld of www.rideforhope.nl/Leo-van-Driel.

Uit de krant