Afbeelding
Willemien achter het stuur van een Contiki Holland-touringcar. Foto Wim van Vossen Fotografie

Twintigjarige Willemien van Gurp kan als buschauffeuse aan de slag

Algemeen 617 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Aan het Volgerblok nummer 30 in Ouddorp hing dinsdag de vlag uit. Er was duidelijk iets te vieren. Willemien van Gurp (20 lentes) was geslaagd voor het bus-praktijkexamen, nadat zij eerder al met succes het uit drie delen bestaande theoretische examen had afgelegd. Niet alleen blijdschap bij Willemien, zeker ook bij moeder Lia van Gurp die zich trots afvraagt of haar dochter wellicht de jongste buschauffeuse in de regio is.

Door Jaap Ruizeveld

Willemien werkt sinds december 2013 met een 24-uurs contract als administratief medewerker bij de Stellendamse vestiging van Contiki Holland / Atlas Reizen bv. Als een goede ambassadeur vertelt ze enthousiast over het bedrijf.

Ze oogt gedreven. Is gemotiveerd en ziet toekomstige ontwikkelingen als een uitdaging. Niet zo vreemd dat zij met beide handen het aanbod van haar directeur, Gerco Don, aangreep om naast de administratieve baan een opleiding te volgen voor het bus-examen. Fantastisch zegt ze dat ik die kans kreeg. Contiki Holland nam zelfs de kosten voor haar rekening.

Lees verder in onze abonneekrant van vrijdag 5 juni.

 

Uit de krant