Het interieur van Tara CC. De inzet het pand tijdens de opening. Foto's Kees van Rixoort
Het interieur van Tara CC. De inzet het pand tijdens de opening. Foto's Kees van Rixoort

Nieuwe damesmodezaak in Middelharnis De onvergelijkbare stijl van Tara CC

Algemeen 981 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Tara CC was nog niet eens officieel open. Toch was het al enorm druk in de dagen vóór het feestelijke startmoment op vrijdag 27 maart. "We hebben een topweek gedraaid", zegt Corina Sermon, die de damesmodezaak aan het Beneden Zandpad samen met haar man Gerald runt.

Door Kees van Rixoort

Tara CC, een intrigerende naam. "Mijn man is van oorsprong Iers. Ik vroeg hem een unieke plaats in Ierland te noemen. Iets onvergelijkbaars. The Hills of Tara, zei hij. Dat is de naam van onze winkels geworden, want die zijn ook onvergelijkbaar. CC staat voor Casual Chic. Dat is de stijl van de kleding die we verkopen: netjes en vrouwelijk, ook als het wat stoerder is. Een eigen stijl, die ik zelf zocht. Toen ik die niet kon vinden, ben ik er zelf mee begonnen. Ik zeg: iedere vrouw is uniek, weerspiegel dat in je kledingstijl, laat jezelf zien."
Corina en Gerald openden ruim een jaar geleden hun eerste zaak in Roosendaal. Daar sloeg de formule goed aan. Zo goed dat ze nu de stap wagen naar Middelharnis, waar een pand vrijkwam op een prima locatie: tussen Croissy en het Diekhuus.
Tara CC richt zich op klanten van alle leeftijden. "In Roosendaal is onze jongste klant 14 en onze oudste in de tachtig. De stijl trekt een breed publiek aan, omdat die anders is, terwijl de prijzen leuk zijn. We verkopen in Roosendaal en Middelharnis deels dezelfde merken, maar ik heb hier, in Middelharnis, wat meer klassieke kleding in de winkel. Producten van een hogere kwaliteit. De collecties zijn niet groot, we verkopen kleine oplages. Dan blijft het exclusief."

Volgens Corina onderscheidt Tara CC zich ook door de service. "We kennen onze collectie goed en zijn in staat de klant te 'lezen'. We adviseren graag, ook om eens wat anders te proberen, maar altijd zo dat het dicht bij jezelf blijft. Wij helpen de klant echt. Zo nodig trekken we er een paar uur voor uit. We merken dat men dat waardeert. Zomaar even binnenlopen om rond te kijken, is ook prima. Je hoeft je niet verplicht te voelen om wat te kopen. En als je wat gekocht hebt en er is iets mee, dan lossen we dat altijd op, samen met de leverancier, binnen redelijke grenzen."

De winkel aan het Beneden Zandpad is ingrijpend onder handen genomen. Het is nu een grote open ruimte met veel licht en een fraai interieur. Overzichtelijk en gezellig. Tara CC zal best slagen in Middelharnis.

Uit de krant