Harry Groenenboom. Foto Wim van Vossen Fotografie
Harry Groenenboom. Foto Wim van Vossen Fotografie

Harry Groenenboom begint eigen advocatenkantoor

Algemeen 484 keer gelezen

POORTUGAAL - Harry Groenenboom uit Ooltgensplaat is sinds 1 augustus jl. begonnen met zijn eigen advocatenkantoor. Het kantoor is onder de naam "Groenenboom Advocatenpraktijk" gevestigd aan de F. van der Poest Clementlaan 53 in Poortugaal.

Harry legt uit dat zijn advocatenpraktijk is ontstaan vanuit zijn bedrijf 'Groenenboom Juridisch Advies' waarmee hij in 2011 van start ging. "Ik merkte dat het mij veel voldoening gaf om de belangen van mensen te behartigen. Als iemand bijvoorbeeld met ontslag te maken heeft, brengt dat voor de betreffende persoon veel stress met zich mee. Het is dan fijn om voor iemands rechten op te kunnen komen, en ervoor te zorgen dat iemand naderhand kan terugkijken vanuit de zekerheid dat zijn of haar rechten gehonoreerd zijn. Dat is niet alleen financieel van belang, maar maakt ook dat iemand met een goed gevoel verder kan". Verder benadrukt Harry dat hij met zijn advocatenkantoor zijn cliënten nog beter van dienst kan zijn. "Ik kan nu ook optreden bij de rechtbank en het gerechtshof. Daarnaast kan ik voor mensen die minder vermogend zijn een zogenaamde toevoeging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor zij een bijdrage in de kosten kunnen krijgen".
Groenenboom Advocatenpraktijk mikt volgens website www.groenenboomadvocaat.nl op een brede doelgroep van ondernemers, organisaties, kerken en particulieren. Die kunnen bij de advocaat uit Ooltgensplaat terecht voor vragen op het gebied van arbeidsrecht, personen- en familierecht, bedrijfsrecht, bestuursrecht en kerkrecht. Het laatste rechtsgebied komt men niet zo vaak tegen bij advocaten. Dat Harry zich daar mee bezighoudt, heeft te maken met zijn kerkelijke achtergrond en ervaring. Jarenlang was hij ambtsdrager van de christelijke gereformeerde kerk van Rotterdam-West. In 2009 moest die gemeente worden opgeheven vanwege een dalend ledental. In het traject van opheffing, dat verbonden was met de start van het nieuwe missionair-diaconale project Thuis in West in Rotterdam-Delfshaven, kreeg Harry te maken met verschillende vraagstukken van kerkrechtelijke aard. De ervaring die hij op deze wijze opdeed, wil hij graag inzetten om kerken te dienen. Harry: "Teruglopend kerkbezoek levert voor veel kerkenraden vragen op. Die kunnen te maken hebben met het gebruik van het kerkgebouw. Aan wie kan je dat eventueel verhuren bijvoorbeeld, en onder welke voorwaarden? Maar je kunt ook denken aan missionaire activiteiten die worden gestart. Hoe geef je dat juridisch vorm? Op welke wijze ga je om met arbeidsrechtelijke aspecten? Dat zijn op zichzelf vragen van burgerlijk recht. Maar die komen wel aan de orde in een kerkelijke context. Het is van belang om daar oog voor te hebben". Tegenwoordig is Harry overigens nog altijd kerkelijk actief, nu als ouderling-kerkrentmeester van de Hervormde Gemeente Ooltgensplaat.
Groenenboom Advocatenpraktijk is gevestigd in het pand van Blok-Baas Legal in Poortugaal. Met Sophia Blok-Baas, een advocate met meer dan dertig jaar ervaring, werkt Harry nauw samen. Hij geeft aan dat door deze samenwerking aan cliënten op een breed scala aan rechtsgebieden hoogwaardige dienstverlening kan worden geboden.
Wanneer u meer wilt weten, kunt u contact opnemen via telefoonnummer 010 2293251. Of stuur een e-mail aan info@groenenboomadvocaat.nl.

Uit de krant