Arjan en Evelien van der Bok presenteren OBF-bieren.
Arjan en Evelien van der Bok presenteren OBF-bieren.

Ouddorps BierFestival: lekker eten en bier drinken in een gezellige sfeer

Algemeen 2.331 keer gelezen

OUDDORP - Blond, donker, tripel, stout, porter, IPA - het is allemaal te drinken op het Ouddorps BierFestival (OBF). Zelfs (bijna) alcoholvrij bier is voorradig: bijvoorbeeld de Rott Ride bevat slechts 0,3 procent. Wie het OBF wil bezoeken, kan op zaterdag 25 maart van 15.00 tot 22.00 uur terecht in zalencentrum Dorpstienden in Ouddorp.

Het eerste OBF was in 2019. Het was een initiatief van de ‘biermaten’ Arjan van der Bok en Marijn Nap. De eerste editie trok meteen meer dan vierhonderd bezoekers, in leeftijd variërend van 18 tot 85. Mannen en vrouwen, voornamelijk uit de regio, maar ook wel toeristen.

Daarna, in 2020 en 2021, kon het festival niet doorgaan in verband met corona. Althans: niet ‘live’. Er was die jaren wel een online OBF, met bierpakketten die de deelnemers thuis kregen afgeleverd. In 2022 konden de bierliefhebbers weer naar de Dorpstienden komen, zij het pas op 7 mei. De nasleep van corona zorgde ervoor dat het festival niet op de gebruikelijke laatste zaterdag van maart kon plaatsvinden.

Nu, in 2023, is dat weer mogelijk. De Dorpstienden verandert op 25 maart in een sfeervol aangeklede OBF-ruimte met in het midden een ‘brouwerseiland’, waar zes brouwers (een selectie van) hun bieren presenteren en tappen. Daar zitten ook primeurs bij. Wie bier drinkt krijgt trek, dus is er ook eten te koop: van patat tot gebakken vis en van een broodje zalm tot ‘borrelplanken’ van de ambachtelijke slager.

De brouwers op het OBF komen uit de omgeving. Het gaat om Solaes, Rott, De Toekomst, Stulpner, De Molen en Ouwetoeter. “Het publiek kan met de brouwers in gesprek. Ze vinden het leuk om iets over hun bier te vertellen. Je ziet bij het brouwerseiland ook samenwerking ontstaan tussen brouwers”, zegt Evelien van der Bok, die recent secretaris is geworden van de organiserende stichting GIST (Goerees Initiatief tot Saamhorigheid en Tijdverdrijf). Haar man Arjan is voorzitter en penningmeester.

Tickets
Tickets voor het OBF kosten 17,50 euro. Bestellen kan tot 24 maart via www.ouddorpsbierfestival.nl. Aan de deur kost een ticket 20 euro.

Een toegangsbewijs is goed voor een OBF-glas en drie consumptiemunten. “Wat je vindt op het OBF?” Arjan van der Bok weet het wel: “Gezelligheid, een grote variatie aan bieren van hoge kwaliteit en goed eten. Lekker drinken en eten in een gezellige sfeer, wat wil je nog meer?”

Uit de krant