Afbeelding

Ouddorps BierFestival in maart voor tweede keer online

Algemeen 346 keer gelezen

OUDDORP - De laatste zaterdag van de maand maart 2021 was gereserveerd voor een nieuwe presentatie van Ouddorps BierFestival. Helaas maken de Covid-19 maatregelen het ook dit jaar nog niet mogelijk dit evenement live te presenteren. Maar de organisatoren van Stichting GIST laten zich daar niet door weerhouden en organiseren daarom opnieuw een Online BierFestival op 27 maart van 20.00 tot 23.00 uur.

Door Jaap Ruizeveld

Via de website is het mogelijk om een bierpakket te bestellen met daarin 12 biertjes van verschillende brouwers. Van deze 12 biertjes zijn er 7 nieuw. Uit het totaalpakket worden 6 bieren geproefd tijdens het online event, de overige bieren zijn om in de stemming te komen of om na te genieten. Ook deze keer zorgt Keurslagerij Floresteijn uit Ouddorp voor ambachtelijke worst bij het bier.

Inmiddels hebben bekende brouwers hun medewerking al toegezegd, laten initiatiefnemers Arjan van der Bok en Marijn Nap namens Stichting Gist weten. Het leuke van het online festival is dat er een aantrekkelijke variatie is ontstaan van kleinere brouwers en juist de grotere en bekende brouwers die normaal gesproken niet zo snel op dit bierfestival te vinden zullen zijn. De organisatie heeft een divers pakket weten samen te stellen met medewerking van Brouwerij Ouwetoeter uit Oudenhoorn, Bird Brewery uit Diemen, Berghoeve Brouwerij uit Den Ham, Brouwerij Solaes uit Sommelsdijk en Dutch Bargain uit Groede. Daarnaast is het gelukt ook nog een internationaal tintje aan het Online BierFestival te geven met Brouwhoeve uit Benissa (Spanje), een brouwer met roots op Goeree-Overflakkee.

Tijdens het Online BierFestival zal biersommelier Ingmar Adam de deelnemers details en bijzonderheden vertellen over de soorten bier die gedronken gaan worden en onder andere de deelnemers er op wijzen waar zij op moeten letten als men een biertje proeft. Daarnaast komen uiteraard ook de brouwers aan het woord om te vertellen over hun bieren, de brouwerij en het brouwproces. Deelnemers aan dit online festival krijgen bovendien gelegenheid om direct vragen te stellen aan de brouwers, waardoor de proeverij ook een interactief karakter heeft.

Meer informatie en aanmelden: www.ouddorpsbierfestival.nl.

Uit de krant