Afbeelding

Natuuronderhoud aan de poel bij de Vliegers

Algemeen 346 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Komende zaterdag 29 oktober start de terreinwerkgroep van de Vereniging voor Natuur en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee (NLGO) met de activiteiten op de laatste zaterdag van de maand. Als je eens lekker in de natuur bezig wil zijn, kom dan eens op deze natuurwerkdag een keer kijken of dit iets voor je is. De activiteiten starten deze keer bij de Vliegers te Middelharnis bij de poel en de vlinder Ydille. 

De bedoeling is zaterdag de poel, die eigendom is van SBB, bij het fietspad langs de Vliegers verder op te knappen. “We hopen hiermee de werkzaamheden van de afgelopen jaren verder af te ronden”, aldus de werkgroep. “We gaan proberen de poel te herstellen, zodat hij weer geschikt is voor amfibieën. Op deze natuurwerkdag van de NLGO kunnen we weer veel hulp gebruiken. Eenieder die iets voor het behoud van de natuurelementen wil doen kan ons daar zaterdag de 29e bij helpen.”

De deelnemers verzamelen om 8.30 uur aan het einde van de Tweede Groeneweg. Parkeren kan op het terrein van de modelvliegclub. De Tweede Groeneweg is te bereiken via de Provincialeweg N215, rotonde Middelharnis richting Nieuwe-Tonge, de tweede weg links. De werkzaamheden duren tot ongeveer 13.00 uur.

Verdere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij Kees van ‘t Zelfde (06-22927409), bij Cees Appel (06-51010013) en op www.nlgo.nl. Bij slecht weer gaat het niet door, daarom graag aanmelden via terreinwerkgoepen@nlgo.nl, aldus de werkgroep.

Afbeelding

Uit de krant