(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Scholen Goeree-Overflakkee zien talent hoogbegaafde leerling

Algemeen 741 keer gelezen

REGIO - Scholen op Goeree-Overflakkee hebben belangrijke stappen gemaakt in het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. 

Op alle scholen – primair en voortgezet onderwijs – zijn bijvoorbeeld talentbegeleiders aangesteld om deze leerlingen te herkennen, te begeleiden én te stimuleren.

In 2019 kwam er de kans om bij het Rijk subsidie aan te vragen om een impuls te geven aan het onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen. Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Goeree-Overflakkee heeft dit vervolgens aangevraagd. Alle schoolbesturen van zowel de stichtingen als één-pitters werken met elkaar samen om de kwaliteit van het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen te verbeteren. Een samengestelde werkgroep Hoogbegaafdheid is vol enthousiasme aan de slag gegaan met de uitvoering van het ingediende plan wat ten grondslag ligt aan de subsidieaanvraag. En bijna drie jaar later zijn er mooie resultaten te zien.

Ouders
In februari jl. organiseerde deze werkgroep in samenwerking met een zogenaamde ouderklankbordgroep een ouderbijeenkomst. Alle ouders waren welkom op deze online bijeenkomst. Dinsdag 4 oktober krijgt deze ouderbijeenkomst een vervolg. Dit keer wordt de bijeenkomst fysiek georganiseerd. Het thema van deze avond is gericht op de opvoeding van het hoogbegaafde kind. Ook deze avond is iedereen van harte welkom. Voor een inschatting van het aantal bezoekers wordt u verzocht u aan te melden via de website van het samenwerkingsverband www.swvgo.nl.

De ouderbijeenkomst hoogbegaafdheid is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema ‘De opvoeding van het hoogbegaafde kind’. De spreeksters zijn Dorien Oskam en Hanneke Berens, beiden werkzaam bij ‘Hart voor IQ’. De avond wordt gehouden op dinsdagavond 4 oktober in de aula van het RGO College, Koningin Julianaweg 54, Middelharnis en start om 19.00 uur.

Uit de krant