Afbeelding

Brief aan jonge stemmers Goeree-Overflakkee

Algemeen 482 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - “Gefeliciteerd! Jij mag gaan stemmen.” Met die woorden begint een brief van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de 612 jongeren van Goeree-Overflakkee die volgende week voor het eerst mogen stemmen.

“Ja, het feit dat je mag gaan stemmen is een felicitatie waard”, zo legt de burgemeester uit. “Ik hoorde laatst dat ‘als de politiek zich met jouw leven bemoeit, je dat maar beter ook terug kunt doen’ en zo is het ook.. Maak gebruik van je stemrecht.”

De zogenoemd ‘first time-voters’ krijgen dan wel een aparte brief, maar dat neemt niet weg dat de burgemeester graag iedereen – jong en ouder – oproept om te gaan stemmen. “Elke stem telt mee voor de toekomst van Goeree-Overflakkee. Laat uw en jouw stem niet verloren gaan!”

Komende woensdag 16 maart kiezen de inwoners van Goeree-Overflakkee de 31 leden van de gemeenteraad. Er zijn op die dag 24 stemlokalen geopend van 7:30 tot 21:00 uur. Op 14 en 15 maart zijn er al enkele stembureaus open, zodat iedereen rustig zijn of haar stem kan uitbrengen. In totaal zijn er 41.084 stemgerechtigden in de gemeente. Vanaf 21:00 uur woensdagavond zijn de verkiezingsuitslagen van Goeree-Overflakkee live te volgen via een livestream. Voor meer informatie: www.goeree-overflakkee.nl/verkiezingen.

Uit de krant