Aanmelden orgelconcours Oude-Tonge

Algemeen 300 keer gelezen

OUDE-TONGE - Op zaterdag 24 september 2022 zal in de Hervormde Kerk te Oude-Tonge weer het Orgelconcours voor amateurs worden gehouden. Dit concours gaat uit van de Vereniging van Orgelvrienden.

De organiserende commissie is blij dat het concours weer doorgang kan vinden. Dit keer zal het de 22e editie zijn. Voor het eerst werd het concours gehouden op 23 februari 1980. De muzikale prestaties van de deelnemers worden beoordeeld door een tweekoppige jury. Dit keer zijn dat de heren Chiel Jan van Hofwegen (Alblasserdam) en Arjen Leistra (Schiedam).

Het is de bedoeling dat de deelnemers naast een vrij te kiezen orgelwerk ook een verplicht werk uitvoeren. Dit keer is er gekozen voor één bewerking uit de Psalmen voor Orgel van Cor Kee (1900-1997). Kee schreef deze collectie Psalmbewerkingen in de jaren-’30 en –’40 van de afgelopen eeuw. De toegestane speelduur van verplicht werk en vrij werk samen is maximaal 12 minuten.

De inschrijving is tot en met zaterdag 25 juni. Deelnemers wonend op Goeree-Overflakkee kunnen dat doen vanaf 11 juni, deelnemers van buiten het eiland vanaf 18 juni.

Aanmelden kan via de site van de Vereniging van Orgelvrienden, www.orgelvrienden.nl

Uit de krant