Afbeelding

Bridgeclub ‘Oude-Tonge’ 40 jaar

Algemeen 345 keer gelezen

Oude-Tonge - Woensdag 30 maart vierde bridgeclub ‘Oude-Tonge’ het 40-jarig jubileum met een middag bridgen en tussen het spelen door een overzicht van de afgelopen jaren door Tannie van Eck. Tot slot genoten de clubleden en hun partners van een prima buffet. Door corona was het jubileumfeestje later dan gepland.


De oprichtingsvergadering van de club vond plaats op 8 december 1981. Initiatiefnemers om ook in Oude-Tonge mensen de gelegenheid te bieden om deze denksport te beoefenen, waren Corrie de Wit-Heestermans en Jan van Vliet.


De presentielijst van de eerste vergadering op 8 september 1982 laat 26 namen zien. Reeds in 1983 waren er zorgen over het kleine ledenbestand, maar door aanwas van Middelharnis en Zeeland bleef de club overeind. Een vaste speellocatie werd niet snel gevonden. Van diverse cafe’s ging het naar sportkantines, restaurants en zelfs werd korte tijd gespeeld in de pastorie van de R.K. kerk aan de Achterweg. Uiteindelijk kwam augustus 2001 de Grutterswei in beeld; eindelijk een vaste stek. Er wordt nog steeds elke woensdagavond een kaartje gelegd.


Vier mannen fungeerden tot nu toe als voorzitter. De laatste, Ben Peters, nam kort geleden afscheid en nu is Marinka Muller voorzitter.
De scheidende voorzitter huldigde twee leden van het eerste uur; Jan van Vliet en Door van Vugt. Zij zijn niet alleen de langstzittende leden, maar bleven als vaste partners alle jaren samen streven naar het kampioenschap.


Omdat ook deze vereniging last heeft gehad van corona en kampt met vergrijzing, zou men het ledental het liefst iets uitbreiden. Wie in Oude Tonge en omstreken iets voelt voor deze uitermate boeiende denksport kan alle inlichtingen krijgen van de huidige voorzitter, bereikbaar per mobiel: 06 53329027.
“Het zou mooi zijn als door ledenaanwas het 50-jarig jubileum ook nog gevierd kan worden” zo laat de jarige club weten.

Uit de krant