Afbeelding
ingezonden mededeling

Tips om je tuin lente- en zomerklaar te maken

Zakelijk Zakelijk nieuws 366 keer gelezen

Is de winter achter de rug? Dan heb je waarschijnlijk zin om te genieten van de eerste zonnestraaltjes in je eigen tuin! De winter heeft echter wel wat sporen achtergelaten en je zult eerst aan de slag moeten voordat het er buiten weer netjes uitziet. Ben je benieuwd hoe je dit het beste aanpakt? Wij geven je drie tips om je tuin lente- en zomerklaar te maken.

1. Begin met de grote klussen

Het beste kun je beginnen met de grote klussen zoals het snoeien van bomen en struiken en het maaien van het gazon. Verwijder direct het onkruid. Verwacht je veel groenafval uit de tuin te halen? Dan is een groenafvalcontainer huren ideaal. Hier kun je al je snoei- en tuinafval, bladeren, takken, struiken en onkruid direct in kwijt. Eventueel kun je samen met je buren een groenafvalcontainer delen als ook zij de tuin onder handen gaan nemen. Maak tot slot je terras en tuinmeubilair schoon met de hogedrukreiniger en/of een sopje. 

2. Gazon bemesten en bollen en zaden planten

Nu het grove werk achter de rug is, zal je tuin er direct een stuk mooier uitzien! Je bent echter nog niet klaar. Zo wil je misschien wat voorjaarsbollen en bloemzaden planten en het gazon bemesten. Dit is ook het ideale moment om je terras op te fleuren met nieuwe potten en hangplanten en om een (klein) moestuintje aan te leggen. Laat je goed voorlichten over welke groente- en fruitsoorten geschikt zijn om zelf te kweken en op welke plek in de tuin ze het beste groeien. Zo groeien onder andere kersen, bessen en boerenkool prima in de halfschaduw. Tomaten, aardbeien en paprika hebben juist behoefte aan veel zonlicht.

3. Tijd voor de laatste details

Je tuin is nu bijna lente- of zomerklaar. Het enige wat je nog hoeft te doen is aandacht besteden aan de laatste details. Stop de hoezen van de tuinkussens in de wasmachine, lap de ramen die uitkijken op de tuin en haal de bezem door het tuinhuisje. Fleur de tuin vervolgens op met leuke accessoires zoals een tuinposter, buitenlamp en vloerkleed voor buiten. Wil je echt uitpakken? Dan is de lente ook het moment om een veranda of andere overkapping te laten aanleggen of jezelf te verwennen met een nieuwe loungeset of barbecue. Wij weten zeker dat je hier deze zomer én de komende jaren veel plezier van zult hebben. Veel succes!

Uit de krant